Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Straujuma: Valdība strādājusi labi un konstruktīvi

Pirmdien pirms pašreizējās valdības pēdējās sēdes Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) medijiem atzina, ka nav bijis viegli vadīt šo valdību, taču deviņus mēnešus tā ir strādājusi labi un konstruktīvi.

Viņa sacīja, ka valdību vadīt nav bijis viegli saistībā ar ģeopolitiskajiem notikumiem, kas radījis saspringtu situāciju ik dienu, kā arī radījis draudus iekšējai drošībai. 

Vērtējot valdības paveikto, Straujuma kā redzamākos darbus minēja būvniecības nozares likumdošanas sakārtošanas sākšanu, reformas izglītības sistēmā, kā arī darbu pie Eiropas Savienības fondiem. Savukārt žēl esot, ka nav sakārtots Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja jautājums. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka pirmsvēlēšanu periodā to nebūtu prātīgi darīt.

Galvenie jautājumi jaunajai valdībai būšot tiesu sistēmas un maksātnespējas jomas sakārtošana, kā arī veselības aprūpes sistēmas un izglītības sistēmas sakārtošana.

Sākot pēdējo Ministru kabineta komitejas sēdi, Straujuma pateicās ministriem par darbu deviņu mēnešu garumā.

"Esam daudz lietas izdarījuši. Ja skatāmies rīcības plānā, esam izdarījuši pārsvarā visu. Milzīgs paldies mums visiem kopā un katram," teica Straujuma. Viņai esot žēl, ka darbu jaunajā valdībā neturpinās vairāki ministri - finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība), izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (Vienotība), tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (NA) un ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Arī ministriem viņa atzina, ka laiks, kas valdībai bija atvēlēts, bija sarežģīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par zāļu cenām Eiropā un kas tās diktē

Man par milzu pārsteigumu Latvijas portālā Diena parādījās tulkots raksts Kāda ir dzīvības cena? Runājot par zālēm, tā ir ļoti atšķirīga visā pasaulē. Tā atšķiras arī Eiropā. Tas ir izcils žurnalisti...

Neatdalāmā bezjēdzība

Domājams, ka 2024. gada 2. jūlijs ieies vēsturē kā kārtējais paraugs tam, ka apgrūtinoša un brīžiem pat muļķīga birokrātija ir izcili iedzīvojusies ne tikai Latvijā, bet visas Eiropas Savienība...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē