Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Tamuļeviča: Naudas vara

Vladimira Putina, atvainojiet, Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanu iznākums pilnībā atbilst prognozēm. V.Putins trešo reizi kļuvis par krievu tautas vadoni, šī fakta dēļ pat nobirdinājis pa kādai asarai, uzrunājot sanākušos Manēžas laukumā blakus Kremlim. Arī opozīcija rīkojas pilnībā prognozēti, norādot uz neskaitāmiem balsu viltošanas gadījumiem.

Populārā blogere Ksenija Sobčaka veikusi žurnālistisko izmeklēšanu, atrodot astoņpadsmitgadīgo Kristinu, kuras vārds iekļauts kāda uzņēmuma darbinieku sarakstā, līdz ar to viņa tikusi pie diviem biļeteniem. Atšķirībā no, piemēram, Latvijas, kur katram nobalsojušam pasē ieliek zīmogu, Krievijā šāda kārtība nepastāv – tiek izsūtīti speciāli taloni, kas, kā varēja novērot 4.martā, rada neskaitāmas iespējas datu falsifikācijai. Varas partija Vienotā Krievija jau paguvusi paziņot, ka vēlēšanas notikušas atklāti, caurspīdīgi un demokrātiski savs vārds vēl jāsaka neskaitāmajām novērotāju organizācijām, viņiem iebilst komunistu līderis Genadijs Zjuganovs, paziņojot, ka tās ir neleģitīmas. Cits kandidāts, miljardieris Mihails Prohorovs grasās prokuratūrā iesniegt ziņojumu par balsu falsifikāciju. M.Prohorovam ir arī citi plāni – marta beigās viņš dibināšot savu partiju, kā arī esot gatavs kļūt par opozīcijas līderi, svētdienas vakarā viņš klāstīja savā štābā.


Par neskaitāmiem "karuseļiem", balsu pirkšanas mēģinājumiem, viltotiem biļeteniem vēsta videomateriāli un attēli interneta sociālajos tīklos, kā arī uz ielas satiktie maskavieši neslēpdamies stāsta – piedāvāts divarpustūkstoši rubļu (ap 50 latu), kā arī transports, lai viņi nobalsotu piecos iecirkņos. Par V.Putinu. Nauda piedāvāta arī par morālo atbalstu – svētdienas vakarā Iļinkā, pie Kremļa sapulcējušies pāris simti cilvēku, taču tādi noskumuši – karogi nepland, dziesmas neskan, patriotiski saukļi netiek skandēti. Izrādās, naudu gaida. "Apsolīja mums 400 rubļus, ja atnāksim uz Manēžu Putinu atbalstīt. Bet mēs jau viltīgi, es nobalsoju par Zjuganovu, taču lai naudu man samaksā Putins," stāsta kāds vīrs gados. Naudu gaida arī jaunieši, kuru pārliecība ir depresīva – balsot nav bijis jēga iet. "Tā nauda ir vajadzīga, Maskavā dzīve ir kļuvusi par izdzīvošanu, taču balsot negāju, vara tāpat mums spļauj un turpinās spļaut sejā," teica kāda studente. Pārsteidzoši, cik atklāti cilvēki par to runā – grūti saprast, tas ir cinisms vai absolūta bezcerība. Lai arī liela daļa uzrunāto ir gatavi doties uz protesta akcijām pirmdien, tikpat daudzi tās uzskata par bezjēdzīgām. Kādas elitāras Maskavas augstskolas studenti norāda, ka risks šajā gadījumā neattaisnosies un rezultāta tāpat nebūšot. Sleja top pirmdienas rītā, lielākie notikumi vēl priekšā. Taču, pat ja aukstuma dēļ cilvēku mītiņos nebūs daudz, der atcerēties, ka arī Krievijā kuru katru brīdi iestāsies pavasaris. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē