Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Ukraiņu biedrības pārstāve: Parādījusies cerība par pārmaiņām

Līdz ar Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča atstādināšanu un miermīlīgākiem apstākļiem Eiromaidana dalībnieku vidū ir parādījusies cerība, ka Ukrainā būs pārmaiņas, aģentūrai LETA sacīja Ukrainas sociālā izpētes centra "Etnikos" pārstāve Nataļja Lisogorova.

Centra pārstāve norādīja, ka, sazinoties ar saviem radiniekiem un draugiem Kijevā, viņi ir apstiprinājuši, ka galvaspilsētā tiek atjaunota kārtība un pašreiz cilvēkiem esot pilnīga eiforija par pēdējo dienu notikumiem.

Paši cilvēki - gan tie, kas bija klāt Neatkarības laukumā, gan pārējie iedzīvotāji - seko līdzi tam, lai nenotiktu marodierisms, aizsargājot vairākus objektus un iestādes.

Jautāta par jaunās valdības veidošanu, Lisogorova norādīja, ka galvenais ir tas, lai jaunā valdību nebūtu korumpēta, kā arī būtu labāk, ja pie varas nāktu jauns premjerministrs, nevis, piemēram, bijusī valdības vadītāja Jūlija Timošenko.

Šādu viedokli sieviete skaidro ar to, ka Timošenko, iespējams, gribētu atriebties par savu apcietinājumu.

Tāpat Lisogorova, atsaucoties uz savu radinieku teikto, norādīja, ka situācija Neatkarības laukumā esot mierīgāka, vardarbība vairs nenotiek, bet tur vēl arvien ir daudz cilvēku.

Sieviete rezumēja, ka "visas acis tagad vērstas uz Augstāko radu".

Savukārt Latvijas Ukraiņu biedrības pārstāvis Viktors Stefanovičs atteicās sniegt jebkādus komentārus.

Kā ziņots, Ukrainas parlaments, kas sestdien pieņēma lēmumu par Janukoviča atstādināšanu, prezidenta pirmstermiņa vēlēšanām un 2004.gada konstitūcijas atjaunošanu, svētdienas priekšpusdienā cenšas izveidot koalīciju, bet vēlāk apspriedīs iespējamās premjerministra amata kandidatūras, paziņojis opozīcijas partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") deputāts Nikolajs Tomenko.

Pēc viņa teiktā, trīs galvenās kandidatūras uz valdības vadītāja amatu ir Timošenko, kas sestdien tika atbrīvota no ieslodzījuma, frakcijas "Batkivščina" līderis Arsēnijs Jaceņuks un pie frakcijām nepiederošais deputāts Petro Porošenko.

Jaunieceltais Ukrainas iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Arsēns Avakovs parlamentu informējis, ka viņam nav ziņu, kur šobrīd atrodas Janukovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē