Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Urbanovičs: Visefektīvākā metode - samazināt darbaspēka nodokli

Politiskās apvienības Saskaņas centrs ( SC) biedri uzskata, ka šobrīd visefektīvākā nodokļu politikas metode valsts ekonomikas konkurētspējas palielināšanai ir darbaspēka nodokļu samazināšana, portālam Diena.lv atzina SC pārstāvis Jānis Urbanovičs. "Tieši iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes pazemināšana, kā arī ar nodokļiem neapliekamā minimuma palielināšana dos reālu iedzīvotāju ienākumu pieaugumu. Īpaši nozīmīgi tas būs cilvēkiem, kuri saņem  minimālus ienākumus," rakstīts SC izpaltītajā paziņojumā.

Nodokļu sloga uz darbaspēku samazināšana veicinās Latvijas uzņēmumu attīstību, Latvijas uzņēmēju konkurētspējas paaugstināšanu kā vietējā, tā ārējos tirgos, ir pārliecināti SC pārstāvji.

"Uzņēmējdarbības attīstība ir visiedarbīgākais stimuls jaunu darbavietu radīšanai. Izdevumu samazinājums par darbaspēku kļūs par pozitīvu signālu ārvalstu investoriem, bet papildus kapitāla pieplūdums arī veicinās jaunu darbavietu izveidi," uzskata J.Urbanovičs.

Turpretī pozitīvais efekts no PVN samazināšanas tiks attiecināts kā uz Latvijas ražotāju precēm, tā arī uz importa precēm - PVN samazināšana var vien kāpināt pieprasījumu pēc importa precēm, atbilstoši, konkurences priekšrocību iegūšana vietējiem uzņēmējiem ir apšaubāma, savā paziņojumā norāda SC.

"Valdība uzstāj, ka jāsamazina tieši PVN tikai viena mērķa sasniegšanas vārdā -  iekļauties Māstrihtas kritērijos, lai 2014.gadā ieviestu eiro. Lai sasniegtu šo mērķi, valdība bez žēlastības, uz sociāli vismazāk aizsargātākās iedzīvotāju daļas rēķina samazināja valsts budžeta izdevumus, bet tagad ir gatava samazināt PVN, kas dos mazāku labumu valsts ilgtermiņa attīstībai, kā varētu sniegt darbaspēka  nodokļu sloga samazinājums. Atgādinām valdošajai koalīcijai, ka apņemšanās samazināt darbaspēka nodokļus fiksēts Valda Dombrovska Ministru kabineta deklarācijā, un mēs aicinām valdošo koalīciju pildīt savus solījumus," uzskata SC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē