Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Valsts prezidents: Valdības darbu ir nepieciešams vērtēt

Valdības darbu ir nepieciešams vērtēt, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Par to, ka vajdzīgs [vērtēt], man ir visciešākā pārliecība," sacīja prezidents, taujāts par gaidāmo ziņojumu, kurā tiks sniegta atskaite par valdības paveiktajiem darbiem. "Tas katrā gadījumā vismaz būs skaidrs dokuments, kurā redzēs atbilstoši valdības deklarācijai izdarīto," vērtēja prezidents.

Savukārt Dombrovskis uzsvēra, ka likumā ir noteikta procedūra, kā tiek veikts Ministru kabineta darba vērtējums un ikgadējais ziņojums par valdības darbu. Jau 9.janvārī premjers ir uzdevis visiem ministriem sagatavot atskaiti par paveikto iepriekšējā gada laikā, uzsvaru liekot uz valdības deklarācijas un rīcības plāna izpildi. 19.februārī jautājums tiks skatīts valdībā, un līdz 1.martam tas tiks iesniegts Saeimā.

"Faktiski ministru darba izvērtējums notiek šī likumā noteiktā procesa ietvaros," bilda premjers.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā ziņojumus par paveikto jau bija iesniegušas gandrīz visas ministrijas. Pārresoru koordinācijas centrs jau sācis darbu pie informācijas apkopošanas, lai sagatavotu gala ziņojumu Saeimai.

Kā ziņots, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (V-TB/LNNK) iepriekš bija rosinājusi veikt ministru darba izvērtēšanu. Tikmēr pārējie koalīcijas partneri šādu VL-TB/LNNK ierosinājumu vērtēja skeptiski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē