Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Zatlers: Reformu partija reitingus nepērk un nepirks

Reformu partija (RP) nepērk un nepirks partijas reitingus un atbalstu cenšas gūt, risinot cilvēku problēmas, norādīja RP līderis Valdis Zatlers.

Vaicāts, vai, ņemot vērā zemos reitingus, RP sagaida zaudējumus gaidāmajās pašvaldību un vēlāk Saeimas vēlēšanās, Zatlers atbildēja noraidoši. Viņš sagaida, ka iedzīvotāji nākotnē pēc būtības novērtēs RP paveikto. Runājot par Rīgas mēra amata kandidāta izvēles procesu, viņš norādīja, ka tajā būs iesaistīta Rīgas nodaļas kopsapulce un partijas valde. Kopsapulce notiks 17.janvārī.

Par mēra kandidatūras ieteikšanu RP valdei lems Rīgas nodaļas valde un kandidatūru būs jāapstiprina RP valdei,  pavēstīja RP preses pārstāve Daiga Holma.

RP frakcijas un valdes kopsapulce 9.janvārī lēma, ka partijai darba organizācijā jāvirzās uz to, ka viens cilvēks partijā neieņem vairāk kā vienu amatu. Pašlaik RP statūti nosaka, ka partijas priekšsēdētājs ir gan valdes, gan domes priekšsēdētājs. Šos amatus pašlaik ieņem Zatlers. Nākamajā partijas kongresā plānots veikt statūtu grozījumus, kas noteiks, ka partijas domes priekšsēdētāja amatu var ieņemt cits cilvēks, skaidroja Holma.

Kā ziņots, 9.janvārī Zatlera vietā par RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāju tika ievēlēts līdzšinējais frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis. Zatlers partijā nolēmis saglabāt tikai vienu - partijas priekšsēdētāja - amatu.

Jau vēstīts, ka RP patlaban vēl nav galvaspilsētas mēra amata kandidāta, jo bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars šonedēļ paziņoja, ka nesadarbosies ar RP. Politiskais spēks viņam piedāvājis kļūt par Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidātu, bet Bondars vēlējies straujākas pārmaiņas, nekā tam piekritusi partijas vadība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē