Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Zembergs: Par savējiem

Atzinums, kuru pirms pāris gadiem izteica Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, ka Dinamo ražo miljonārus, drīzumā var būt attiecināms ne tikai uz spēlētājiem. Sezona gan vēl nav sasniegusi ekvatoru, taču jau tagad ir skaidrs, ka trenera Arta Ābola sekmīgais darbs KHL teritorijā nav palicis nepamanīts.

Sportā mēdz būt atskaites nogriežņi, kuru laikā ir iespēja pacelties jaunā kvalitātē vai arī... Jā, kāda gan būtu Ābolam perspektīva, ja Dinamo atkārtotu pagājušās sezonas neveiksmīgo sākumu un kluba vadītāji izšķirtos par jauna galvenā trenera pieaicināšanu, kurš sev līdzās izvēlētos pārbaudītu padomdevēju? Dinamo jauniešu komandu HK Rīga šosezon ļoti veiksmīgi vada Leonīds Tambijevs, nu var jau būt, ka ārzemēs parādītos kāds piedāvājums, bet iztēlē nevaram izslēgt arī tādu variantu, kādu savulaik bija spiests izmantot Andrejs Maticins. Daudzi jau ir piemirsuši, ka pašreizējais Severstaļ galvenā trenera palīgs Maticins vienubrīd Latvijas hokejā nevienam nebija vajadzīgs un Maksim vajadzēja pārkvalificēties par florbola komandas Ķekava treneri.

Ir runas par to, ka meistarības plaisa starp HK Rīga un Dinamo ir pārāk liela, tāpēc zaudējam spēlētājus, kuri pārauguši junioru vecumu. Šķiet, pieaugušo komanda Krievijas augstākajā līgā vai Baltkrievijā būtu vērtīga arī tāpēc, lai pārliecinātos, kuri pašmāju treneri būtu spējīgi strādāt augstākā līmenī. Uz to, ka Latvijas hokejā rūdītajiem ir ķēriens trenera arodā, norāda jau vairs ne tikai Znaroka/Vītoliņa piemērs. Jau pieminētais Maticins ieguvis atzinību Čerepovecā, bet Pēteris Skudra play-off zonā «austrumos» notur Torpedo.

Metot skatus ārvalstu treneru virzienā, dažreiz nespējam saskatīt lietaskokus tepat līdzās. Ābola piemērs gan nav tas gadījums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē