Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zeltītā sapulce pie Oskara un mukšana no lāča Tokijā

Latvijas 3 x 3 basketbola izlases spēlētāji un treneri ceļā pēc olimpiskās zelta godalgas kā vienu no lūzuma punktiem ne vienu reizi vien izcēla pie komandas fizioterapeita Oskara Urbanoviča sarīkoto sapulcīti, kurā visi kārtīgi izrunājušies, lai vēlāk laukumā ietu jau ar pavisam citu enerģiju un cīņassparu. Pēc apbalvošanas ceremonijas noķēru arī šīs sapulces vaininieku.

Vai vari atklāt, kas notika nu jau leģendārajā "Oskara sapulcītē"?

Zināju, ka to jautāsiet, bet ar džekiem vienojāmies, ka neatklāsim šo zelta noslēpumu. Labi, varbūt pārspīlēti ir teikt, ka tieši tā atnesa zelta medaļas, bet tā noteikti bija mazas sastāvdaļa ceļā uz šo mērķi. Pat nezinu, varbūt vēlāk būs jāsarīko izsole, kurš vairāk solīs par šīs sapulces saturu (smejas).

Esmu gatavs piedalīties! Kas jāsola?

Hahā, pa lēto cauri netiksiet!

Tomēr tas bija brīdis, kad saprati, ka vajag džekus kaut kā sapurināt?

Tā bija. Mums bija grūta diena ar zaudējumiem Serbijai un Krievijai. Ar džekiem strādāju, kopš viņi ir Latvijas Olimpiskajā vienībā, un tas fīlings jau ir izveidojies par to, ko viņiem vajag, ko ne. Tas vienkārši bija jādara. Tā jau nebūt nebija tikai mana iniciatīva, bet, tā kā sākumā tiku pieminēts kā galvenais varonis, puikas uz to pavilkās. Tur jau bija arī trenera un kapteiņa Agņa, mūsu visu kopā, ideja.

Tev liela loma bija arī finālā, kurā vairākas minūtes mēģināji "salāpīt" Edgara Krūmiņa kāju!

Ja godīgi, biju ar to tik ļoti aizņemts, ka diezgan lielu finālspēles daļu vispār neredzēju. Vēl apbalvošanas ceremonijas laikā trenerim prasīju, kas tur īsti notika. Redzēju tikai, ka Lasmanis iemeta pēdējo grozu.

Kāds bija pirmais skats uz Edgaru?

Jau pirmajā momentā, kad to kāju pataustīju, sapratu, ka labi nebūs. Edgars ir cilvēks, kurš, ja atzīmē sāpes, tad tās tiešām ir. Viņa traumu vēsture ir diezgan bagāta, tāpēc zinu – ja viņš saka, ka sāp, tad sāp ļoti stipri. Tomēr viņš ar to visu izskrēja laukumā un vēl mēģināja palīdzēt, taču bija brīdis, pēc kura viņš to vienkārši vairs nevarēja.

Jau pusfinālā Agnis Čavars teica, ka pēc trīs minūtēm bez pauzes laukumā var atstāt plaušas. Cik liels varoņdarbs pārējiem bija izturēt šīs pēdējās finālspēles minūtes trijatā bez Krūmiņa?

Tas ir nereāli. Šī sanāca jau desmitā spēle piecu dienu laikā. Tā ir milzīga slodze. Viņi trijatā varēja nospēlēt tikai tīri uz emocijām. To var izdarīt tikai tad, kad tas vienkārši ir jāizdara. Nav variantu. Tad, kad ir no lāča jāaizbēg un jāuzkāpj kokā, lai ko tas prasītu. Tā viņi no tā lāča aizbēga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi