Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Jelgava Ziemas kausa spēlē uzvar Skonto, triumfējot apakšgrupā

Latvijas Futbola virslīgas (LFV) rīkotā SMScredit.lv Ziemas kausa A apakšgrupas līderu spēlē pirmdien Jelgava ar rezultātu 3:2 (2:0) pārspēja finansiālu problēmu nomocīto Skonto vienību.

Spēles rezultātu 12.minūtē atklāja Jelgavas komandu pārstāvošais ukrainis Kirilo Siličs, bet puslaika beigās Andrejs Kovaļovs realizēja 11 metru soda sitienu un rezultāts kļuva 2:0. Kaut otrā puslaika sākumā Ņikita Ivanovs samazināja deficītu, 59.minūtē Kovaļovs panāca 3:1.

Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Skonto spēlētājs Ņikita Ivanovs tika nogāzts soda laukumā un sekojošo 11 metru soda sitienu realizēja Vladislavs Gutkovskis, tomēr izlīdzinājumu Skonto futbolistiem neizdevās panākt.

Kā zināms, Skonto klubam piektdien tika lemts nepiešķirt licenci dalībai Latvijas SMScredit.lv Virslīgas čempionātā. Šim klubam ir laiks līdz 5.februārim, lai iesniegtu apelāciju Latvijas Futbola federācijas (LFF) klubu licencēšanas komisijas lēmumam. Šāds lēmums pieņemts, jo Skonto nav atbilstoša stadiona un treniņbāzes, kā arī tam ir parādsaistības pret darbiniekiem.

Ar septiņiem punktiem trijās spēlēs triumfu A grupā garantējusi Jelgava, kas par punktu apsteidza Skonto. Vienu punktu divos mačos guvis Spartaks, bet Metta/Latvijas Universitāte cīnās bez punktiem.

Trešās vietas ieguvēja grupā tiks noskaidrota otrdien, kad savstarpēji tiksies Spartaks un Metta/LU.

Savukārt B grupā pēc divām kārtām pa sešiem punktiem ir pagājušās sezonas Latvijas čempionei Liepāja un tās principiālajai konkurentei Ventspils, bet bez punktiem ir Komanda.lv pirmās līgas čempione Riga (agrāk - Caramba/Dinamo), kas izcīnījusi tiesības startēt virslīgā, kā arī Daugavpils.

Trešās kārtas centrālā spēle B grupā starp abām Kurzemes vienībām risināsies trešdien.

Savstarpējiem viena apļa mačiem sekos grupu divu labāko komandu cīņa par medaļām, savukārt abu apakšgrupu trešās un ceturtās vietas komandas turpinās cīņu ar spēlēm par 5.-8.vietu.

Turnīrs norisinās Skonto hallē, spēles notiek darbdienās no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst.13.15. Plānots, ka turnīra fināls tiks aizvadīts sestdien, 20.februārī.

Kā zināms, Ziemas kausa izcīņas uzvarētājs saņems balvu 6000 eiro vērtībā no virslīgas tehniskā partnera Nike.

Ziemas kausa sacensības tiek rīkotas ceturto reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils Daugava, kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo Ventspils komandu, bet iepriekšējos divus gadus turnīrā triumfēja Skonto.

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā triumfēja Liepāja, bet turnīra debitante Gulbene pēc divām aizdomīgām spēlēm vasaras sākumā no virslīgas tika izslēgta, līdz ar to virslīgas sezona turpinājās vien ar septiņu vienību līdzdalību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi