Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Asociācija: Pieaugumu banku kredītos pašlaik nodrošina aizdevumi uzņēmējiem

Patlaban lielāko pieaugumu banku izsniegtajiem kredītiem nodrošina aizdevumi uzņēmējiem, kas gada laikā pieauguši par 24%, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) makroekonomikas apskats.

"Bankas ir gatavas vēl aktīvāk kreditēt uzņēmējus, jo īpaši eksportētājus, ja to darbību stimulētu valsts ar dažādiem atbalsta mehānismiem, tādējādi sadalot un samazinot riskus," uzsvērts makroekonomikas apskatā.

Asociācija norāda - lai gan Latvijas komercbankām darbības vide ir kļuvusi krietni sarežģītāka un grūtāk prognozējama, tās turpina kreditēt tautsaimniecību. Kredītu apjomu raksturojošie dati ir pieticīgāki, taču tiem nav vērojama tendence būtiski pasliktināties. Tieši otrādi, kreditēšanā ir iestājusies zināma stabilitāte, un otrā ceturkšņa dati ir labāki nekā gada sākumā. Tas liecina, ka bankas ir apzinājušās jaunā ekonomiskā cikla tendences, atrodot iespēju turpināt izsniegt aizdevumus gan biznesam, gan iedzīvotājiem arī lejupejošā ekonomikas ciklā, uzskata LKA.

LKA norāda, ka privātpersonām izsniegto kredītu pieaugums patlaban ir mazāks neaktīvā nekustamā īpašuma tirgus dēļ un neskaidrības par tēriņu iespējām un nākotnes ienākumiem.

Latvijas banku izsniegto kredītu apjoms šogad sešos mēnešos palielinājies par 7% jeb 1,041 miljardu latu un jūnija beigās bija 15,957 miljardi latu, liecina asociācijas apkopotā informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses