Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ASV Federālā rezervju sistēma nemaina bāzes procentlikmi

ASV centrālās bankas Federālās rezervju sistēmas (FRS) Atvērtā tirgus komiteja sanāksmē trešdien nolēma saglabāt bāzes procentlikmi nemainīgu.

Centrālā banka bāzes procentlikmes mērķrādītāju saglabāja 1% - 1,25% apmērā.

FRS paziņojumā norādīts, ka inflācijas līmenis ir zemāks par vēlamo, lai gan situācija darba tirgū uzlabojas. Gada inflācija ASV jūnijā samazinājās līdz 1,6% salīdzinājumā ar 1,9% maijā, tādējādi kritums reģistrēts ceturto mēnesi pēc kārtas. FRS noteiktais gada inflācijas mērķrādītājs ir 2%. Savukārt bezdarba līmenis jūnijā bija zems - tikai 4,4%.

Paziņojumā prognozēts, ka 2% inflācijas līmenis tiks sasniegts vidējā termiņā, un ka "situācija ekonomikā attīstīsies tā, ka būs iespējams veikt pakāpenisku [bāzes procentlikmes] paaugstināšanu".

Iepriekšējās izmaiņas bāzes procentlikmē tika veiktas šogad jūnijā, bet pirms tam - martā un pērn decembrī, kad banka īstenoja pirmo paaugstinājumu kopš 2015.gada decembra.

Lai veicinātu ASV ekonomikas atgūšanos no recesijas, kopš 2008.gada beigām bāzes procentlikmes mērķrādītājs bija 0% - 0,25%, 2015.gada decembrī tas tika paaugstināts līdz 0,25% - 0,5%, 2016.gada decembrī - līdz 0,5% - 0,75%, šogad martā - līdz 0,75% - 1%, bet jūnijā - līdz 1% - 1,25%.

 

Top komentāri

Tā nav sistēma
T
Federal reserve ir ASV centrālās bankas nosaukums. Žurnālisti no Krievijas kolēģiem aizguvuši niķi šo banku dēvēt par "sistēmu". Nepamatoti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses