Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Printful trešo gadu pēc kārtas iekļuvis ASV biznesa žurnāla Inc. visstraujāk augošo uzņēmumu topā

Draugiem Group drukas produktu ražotājs Printful trešo gadu pēc kārtas iekļuvis ASV biznesa žurnāla Inc. visstraujāk augošo ASV uzņēmumu topā Inc. 5000, šogad ierindojoties 1355.pozīcijā, informēja Draugiem Group runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Inc. 5000 topā katru gadu tiek apkopoti 5000 visstraujāk augošie privātie uzņēmumi ASV. Uzņēmumi tiek sarindoti pēc procentuālā ieņēmumu pieauguma pēdējo trīs gadu laikā.

Printful sarakstā iekļauts, pateicoties vairāk nekā 4,5 reižu apgrozījuma pieaugumam laikā no 2017. līdz 2020.gadam.

Palkavnieks arī atzīmēja, ka uzņēmums pēdējā gada laikā piedzīvojis ievērojamu izaugsmi, apgrozījumam pieaugot gandrīz par 80% un 2020.gadā sasniedzot 208 miljonus ASV dolāru. Tas palīdzējis uzņēmumam no privātā kapitāla fonda Bregal Sagemount piesaistīt pirmo investīciju 130 miljonu ASV dolāru apmērā un kļūt par Latvijas pirmo "vienradzi".

Printful izpilddirektors un līdzdibinātājs Dāvis Siksnāns norāda, ka par spīti izaicinājumiem, ko sagādāja 2020.gads, uzņēmums spējis turpināt globālo attīstību. 

"Strauji augošā e-komercijas nozare ir viens no galvenajiem faktoriem, kas veicina mūsu izaugsmi, tādēļ plānojam turpināt uzlabot programmatūru un produktu klāstu, attīstīt ražošanas tīklu un, pats galvenais, paplašināt komandu, lai nostiprinātu uzņēmuma līdera pozīcijas pasaulē," komentē Siksnāns.

Kopš Printful dibināšanas, saražoto pasūtījumu skaits sasniedzis teju 36 miljonus. Lai to panāktu, uzņēmums 2020.gadā ieguldīja vēl 21,5 miljonus ASV dolāru ražošanas iekārtās un informācijas tehnoloģiju risinājumos, tādējādi kopā investējot 57,2 miljonus ASV dolāru.

Tāpat Printful paziņoja arī par jaunu ražotņu izveidi ASV Teksasas štatā, Lielbritānijā un Polijā, kā arī uzsāka sadarbību ar partnerražotnēm Brazīlijā un Austrālijā. Pateicoties straujam komandas pieaugumam, uzņēmums paplašinās arī centrālo biroju Latvijā.

Prinful ir Latvijas pirmais "vienradzis" jeb jaunuzņēmums, kas sniedzis vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru tirgus vērtību. Uzņēmums nodrošina apdrukas un šūšanas ārpakalpojumus.

Printful Inc. meitasuzņēmuma Printful Latvia apgrozījums 2020.gadā bija 47,243 miljoni eiro, savukārt peļņa - 13,982 miljoni eiro. Printful birojos Rīgā, Cēsīs un ražotnēs Mārupē strādā vairāk nekā 590 darbinieku. Visā pasaulē Printful komandā strādā vairāk nekā 1800 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses