Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Uzņēmēja Dienā 8. un 10.augustā

- 20 – 30 tūkstošu ārzemēs strādājošo tautiešu atgriešanās ir maz ticama, jo Latvijā atalgojumu virs 1500 eiro,  kas ir tuvu minimālajai algai Francijā, Vācijā, Beļģijā, Nīderlandē, Lielbritānijā un Īrijā, saņem tikai 9,5% strādājošo, uzskata Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.  To, ka uz ārzemēm strādāt aizbraukušo tautiešu plaša mēroga atgriešanās notiks tikai gadījumā, ja mūsu valstī būtiski augs darba samaksa un kopējais labklājības līmenis, apgalvo arī citi eksperti, atgādinot, ka ar kampaņām vien ir par maz.
Uzņēmēja Dienā 8 .augustā  un 10.augustā  lasiet:

- Divi talantīgi aktieri - Ivars Auziņš un Dainis Grūbe - skatuves mākslu savieno ar kaņepju produktu biznesu. Aktierim, kurš pievērsies uzņēmējdarbībai, biznesā palīdz komunikablitāte, kā arī iemaņas domāt un rīkoties ātri, bet apgūt nākas tālredzīgu plānošanu un prasmi rūpīgi izvērtēt sadarbības priekšlikumus, secinājis biznesā jau pieredzējušais Ivars Auziņš. Viņš arī uzsver -  uzņēmējdarbībā kuru katru sadarbības piedāvājumu nedrīkst pieņemt, jo šķietami spoži solījumi ilgtermiņā var radīt problēmas.

- Audiotehnikas tirgus patlaban pārsteidz. Izrādās, lētas stereo austiņas ir produkts ko visbiežāk iegādājas mūzikas klausītāji Latvijā. Kosmiski apjomi – tā par pāris eiro vērto austiņu pārdošanu saka kāds no aptaujātajiem ekspertiem. Turklāt konstatēts arī, ka šķietami pagātnē palikušie skaņu plašu atskaņotāji patlaban ir pat populārāki par CD atskaņotājiem.

- Darbs pie Āzijas tirgus apguves Latvijā varēja sākties ātrāk, bet mūsu valstī valdīja zināma pašapmierinātība - transporta infrastruktūra bija noslogota un šķita, ka tā būs vienmēr, analizējot situāciju transporta un loģistikas jomā, norāda  Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses