Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Noteiks 2015. gada veiksmīgākās investīcijas Latvijā

Nākamnedēļ, 3. februārī, svinīgā pasākumā Gada investors godinās 2015. gada veiksmīgākos investīciju projektus privāto investīciju un riska kapitāla sektorā kopā astoņās nominācijās.

Pasākumu organizē Latvijas Riska kapitāla asociācija (LVCA) un Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LatBAN) sadarbībā ar laikrakstu Diena un attīstības finanšu institūciju Altum. Pasākuma ģenerālsponsors ir SEB banka.

LVCA un LatBAN kopīgi īstenotās iniciatīvas mērķis ir veicināt investīciju nozares attīstību Latvijā, paplašinot investoru tīklu. Apzinot un popularizējot gada veiksmīgākās investīcijas, organizatori vēlas vērst uzmanību uz Latvijā vēl jaunās nozares izšķirošo nozīmi jauno, perspektīvo projektu atbalstīšanā.

Juridisko personu investīciju sektorā uzvarētāji tiks noteikti šādās piecās nominācijās: Gada investīcija, Gada pārdošana, Gada finanšu konsultants, Gada juridiskais konsultants un Gada nozares atbalstītājs.

“Investīciju vidē ir svarīgi veicināt visas investīciju ekosistēmas attīstību, un tādēļ juridisko personu investīciju sektorā tiks cildināti arī investīciju konsultanti un vides atbalstītāji, bet galvenā balva tiks pasniegta gada investīcijas projektam. Tāpat atzīmēsim gada pārdošanas projektu, jo tas skaidri parāda, ka Latvijā ir veiksmīgi investīciju atdeves realizēšanas gadījumi," norāda LVCA valdes priekšsēdētājs Edgars Pīgoznis.

Savukārt privāto investīciju sektorā balvas tiks piešķirtas trīs nominācijās: Uzlecošā zvaigzne (investīcijai ar perspektīvāko nākotnes prognozi), Zelta zvaigzne (investīcijai ar vislielāko atdevi) un Zaļā zvaigzne (investīcijai ar pozitīvāko ietekmi uz vidi).

"Privātpersonu ieguldījumi uzņēmumu kapitālā ir sevišķi svarīgi attīstības sākuma stadijā, kad uzņēmējiem vēl nav pieejami citi finansēšanas instrumenti. Gada balvas pasākumā godināsim tos investorus, kas saskatījuši iespējas, bijuši drosmīgi un ar savu ieguldījumu veikuši investīcijas gan projektos ar augstu biznesa atdevi, gan augstu nākotnes potenciālu, kā arī vēlreiz atzīmēsim ietekmes uz apkārtējo vidi nozīmi," stāsta LatBAN valdes loceklis Juris Birznieks.

Laureātus noteiks LVCA un LatBAN biedru balsojumā un paziņos svinīgā pasākuma laikā. Apbalvošanas ceremoniju vadīs bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, un tā notiks attīstības finanšu institūcijas Altum telpās, Doma laukumā 4, Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses