Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pērn KP 58 uzņēmumiem piemērojusi naudas sodus 6,3 miljonu latu apmērā

Pērn kopumā 28 lēmumu ietvaros Konkurences padome (KP) ir piemērojusi naudas sodus 6 307 051 lata apmērā. Naudas sodi piemēroti 58 uzņēmumiem, liecina KP 2011.gada publiskais pārskats.

Visvairāk - 6,05 miljonu latu apmērā - KP sodījusi uzņēmumus par aizliegtu vienošanos, 206 644 lati piemēroti par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, 36 655 latu sods piemērots par nepaziņotu apvienošanos, 8102 latu sods piemērots par Administratīvo pārkāpumu kodeksa pārkāpumiem.

2011.gadā par Konkurences likuma, Reklāmas likuma un Administratīvo pārkāpumu kodeksa pārkāpumiem valsts budžetā ieskaitīti KP iepriekšējo un arī 2011.gada laikā piemērotie naudas sodi 3 221 067 latu apmērā.

Līdz 2011.gada beigām nav samaksāti KP uzliktie naudas sodi 9 089 105 latu apmērā - nav beidzies to nomaksai atvēlētais laiks, ir uzsākta lēmuma par naudas soda uzlikšanu piespiedu izpilde, kuru veic zvērināts tiesu izpildītājs, vai arī lēmums ir pārsūdzēts un rit tiesvedība. Gadījumā, ja KP lēmums tiek pārsūdzēts, tā ietvaros piemērotais naudas sods uzņēmumam jāmaksā tikai pēc tiesvedības beigām, ja vien tiesa to neatceļ.

Tāpat pērn KP pabeidza uzraudzību 13 tirgus sektoros - augļu un dārzeņu; zāļu izplatīšanas; cukura realizācijas; degvielas mazumtirdzniecības; elektroinstalācijas materiālu, elektroenerģijas un telekomunikāciju vadu un kabeļu tirdzniecības; lauksaimniecības un mežizstrādes tehnikas, remonta, tehniskās apkopes pakalpojumu un rezerves daļu; sadzīves ķīmisko tīrītavu pakalpojumu; pārtikas; piena kooperatīvu darbības; sāls vairumtirdzniecības; sadzīves atkritumu apsaimniekošanas; kā arī telpu nomas līgumu tirdzniecības centros tirgus.

2011.gadam noslēdzoties, KP turpina 12 dažādu tirgu izpēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses