Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

PV: Izveidojot pie dzelzceļa stacijām stāvlaukumus, pašvaldības veicina vilcienu pasažieru skaita pieaugumu

Pasažieru skaita pieaugumu veicina arī pašvaldības, kas pie stacijām izveidojušas automašīnu stāvlaukumus, aģentūrai BNS atzina pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu Pasažieru vilciens (PV) Pasažieru informācijas un mārketinga departamenta direktors Andrejs Fiļipovs.

"Pašvaldības, kuras par saviem vai Eiropas fondu līdzekļiem pie vietējām dzelzceļa stacijām ir izveidojušas stāvlaukumus, palīdz veicināt pasažieru skaita pieaugumu. Iedzīvotājiem vairs nav jāuztraucas, ko darīt ar savu auto, ar kuru cilvēks ir aizdevies līdz nomalē esošajai dzelzceļa stacijai, jo pašvaldība ir nodrošinājusi stāvlaukumu, kurā var atstāt automašīnu, lai tālāk dotos ar vilcienu," sacīja Fiļipovs.

PV pārstāvis prognozēja, ka arī nākamgad iedzīvotāji tikpat aktīvi izmantos pie dzelzceļa stacijām izveidotu stāvlaukumu sniegtās priekšrocības.

Saskaņā ar sniegto informāciju šogad oktobrī PV pārvadāja vairāk nekā 1,7 miljonus pasažieru, kas ir par 2% vairāk nekā 2010.gada oktobrī. Pērn kopumā PV pārvadāja 20,518 miljonus pasažieru.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas Latvijas dzelzceļš veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija Latvijas dzelzceļa meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī PV pārveidots par valsts uzņēmumu. PV 2009.gadā strādāja ar nepilnu 50 miljonu latu apgrozījumu, kas ir 2008.gada līmenī, un aptuveni 390 tūkstošu latu zaudējumiem pretēji 1,125 miljonu latu peļņai gadu iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses