Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Swedbank: Iedzīvotāji iecienījuši neilgus ārvalstu ceļojumus; apdrošinās pēdējā brīdī

Latvijas iedzīvotāji iecienījuši doties īsos ceļojumos, kas ilgst trīs līdz piecas dienas (26%), savukārt igauņi labprāt ceļo nedēļu un ilgāk (22%). Zīmīgi, ka vairāk nekā puse (55%) Latvijas iedzīvotāju ceļojuma apdrošināšanas pirkumu atliek uz pēdējo brīdi, iegādājoties to vienu vai divas dienas pirms ceļojuma, portālu Diena.lv informēja Swedbank preses pārstāve Kristīne Jakubovska.

Gandrīz puse no Swedbank P&C Insurance klientiem gan Latvijā, gan Igaunijā, iegādājoties ceļojuma apdrošināšanu, nodrošinās pret visiem iespējamajiem riskiem - bagāžas nozaudēšanu, neparedzētām izmaiņām ceļojumā, kā arī medicīnas izdevumiem. Izvēloties apdrošināt atsevišķus riskus, latvieši biežāk apdrošina bagāžu, bet igauņi riskus, kas saistīti ar reisu izmaiņām.

Iegādājoties polisi ar sporta segumu, latvieši divreiz biežāk nekā igauņi izvēlas risku aizsardzību pret inventāra bojājumu un neparedzētiem laika apstākļiem kā rezultātā tiek slēgtas slēpošanas trases. Turpretī igauņi biežāk nekā latvieši izvēlas risku segumu bīstamām sporta aktivitātēm - klinšu kāpšanai, laivošanai straujūdens upēs, kaitošanai un citiem riskantiem sporta veidiem.

"Plānojot ceļojumu, jau savlaicīgi būtu jāizvērtē visi iespējamie riski, kas varētu izjaukt plānotās brīvdienas - atcelts reiss, tā kavēšanās, nozaudēta bagāža un citas neparedzētas situācijas. Taču būtiski ir ne tikai izvēlēties ceļojumu apdrošināšanu ar atbilstošu riska segumu, bet darīt to savlaicīgi, jo, iegādājoties polisi pēdējā brīdī, pastāv iespēja, ka daži no izvēlētajiem apdrošināšanas riskiem, dodoties ceļojumā, vēl nebūs stājušies spēkā," saka Swedbank P&C Insurance Latvijas filiāles vadītājs Pēters Kabūns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemkukulī no Umbrijas

Umbrijas auglīgie ozolkoku meži, kristāldzidrie strauti un auglīgā zeme dāvā daudzas delikateses. Tāpēc tikpat daudz gardumu, ko nobaudīt uz vietas, no Umbrijas var atvest arī mājās.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena