Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 12. novembris
Kaija, Kornēlija

Gardi Lieldienu sparģeļu salāti

Sparģeļi nav pārāk pazīstami un populāri, bet ļoti garšīgi un iederas pavasara ēdienkartē. Lielveikalos nopērkamie ceļojuši tālu un to audzēšanas metodes nezināmas, tādēļ labāk izvēlēties no mazajās ekobodītēs pieejamajiem. Galvenais, lai tie nav pārāk resni un cieti, jo būs negaršīgi. Kātiņa sausā daļa jānogriež. Sparģeļus pagatavot viegli - atliek novārīt aptuveni piecas minūtes vai blanšēt un apcept. Sparģeļi satur vitamīnus A, B, C un reti sastopamo K, olbaltumvielas, dzelzi, fosforu, selēnu - buķeti, kas lieliski palīdzēs cīņā ar pavasara sagurumu.

Nepieciešams:

  • saišķītis sparģeļu
  • sāls, pipari, olīveļļa
  • fetas siers
  • melnās olīvas
  • kuskuss
  • bioloģiski audzēta citrona sula un sarīvēta miziņa

Pagatavošana:

Sparģeļus blanšē un 180 grādos cepeškrāsnī sautē 5-10 minūtes, apslakot ar olīveļļu, citrona sulu, sāli un pipariem. Kuskusu uzbriedina. Sagriež sparģeļus sīkāk un samaisa kopā visas sastāvdaļas, pierīvē citrona miziņu. Kuskusu var aizstāt ar brūnajiem rīsiem vai kvinoju, papildināt ar ciedra riekstiem un dažādiem zaļumiem, piemēram, rukolu vai diedzētiem graudiem.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena