Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Meļņiks: Runā, Dombrovski, runā!

Gribētos teikt, ka Lato Lapsa nepārsteidz. Ir jau pierasts, ka, tuvojoties vēlēšanām, viņš galvenajam to varonim publiski pasniedz īpašu dāvanu - grēku grāmatu vai vismaz rakstu sēriju savā portālā. Zināmu ažiotāžu šāds "prezents" raisa, taču emocijas noplok, jo parasti tas veidots tādā kā daidžesta formātā, apkopojot lielai daļai sabiedrības jau iepriekš zināmas lietas. Protams, ar izņēmumiem.

Šoreiz ir citādi. Rakstu sērija par daudzkārtējā premjera, "nācijas glābēja no valsts bankrota", bijušā un topošā Eiroparlamenta deputāta Valda Dombrovska ģimenes parādu pārkreditēšanas shēmām, izmantojot administratīvos resursus un, iespējams, nodarot valstij milzu zaudējumus, ir vērtējama kā nopietna apsūdzība korupcijā. Ja tas nebūtu viens no visvaldošākās partijas līderiem, kuru šobrīd un visdrīzāk arī turpmāk sargās deputāta imunitāte, KNAB par Lato atklāto būtu tūlītēji sācis izmeklēšanu, ģenerālprokurors steigtu uz Saeimu ar lūgumu šo personu izdot kriminālvajāšanai, Valsts prezidents, iespējams, rosinātu atlaist parlamentu, ja tas mēģinātu piesegt varbūtējo pārkāpēju...

Personiski Dombrovskis tātad izspruks sveikā. Taču ne jau viens viņš gatavoja vai lēma par savas ģimenes kredītu "evakuāciju" no valstij piederošās uz komercbanku. Tas tika paveikts konkrēti identificējamā grupā. Daudzi no "darījumā" iesaistītajiem valsts pārstāvjiem, protams, šajā brīdī ļoti kārotu pēc tāda tiesiskās neaizskaramības statusa, kāds ir Vadonim, taču viņiem tāds nepienākas. Un tas ļauj (faktiski - liek) tiesībsargājošajām institūcijām Lapsas aprakstītos iespējamos finanšu pārkāpumus sākt izmeklēt pēc būtības un, ja ir pamats, shēmotājus saukt pie atbildības. Ja to nedara, būs vēl lielāks un varbūt pat starptautisks skandāls - par iespējamu korupcijas piesegšanu neizmeklējot.

Bet tas nozīmē, ka Dombrovskis, visdrīzāk izmantojot dienesta stāvokli, lai glābtu ar savu ģimeni saistītu uzņēmumu no bankrota, faktiski būs pakļāvis sabrukuma riskam savu partiju, savas valdības koalīciju. Jo, tiklīdz sāksies izmeklēšana, taisnoties inspektoru un prokuroru priekšā neizbēgami būs jāiet gan finanšu ministram, gan visiem pārējiem lēmumu pieņēmējiem iepriekšējās valdības laikā. Un tas notiks laikā, kad visi pārējie gatavosies vēlēšanām un par šo Vienotības klupšanas akmeni vien runās...

Bet, protams, gribas ticēt, ka "melns nav tik melns, kā mālē", ka viss noticis godīgi un tiesiski gan valdībā, gan bankās. Tādā gadījumā atlikušais laiks līdz Eiroparlamenta vēlēšanām Dombrovskim būtu jāizmanto, atklājot Latvijas sabiedrībai, kas tad īsti ir ar tiem ģimenes un draugu kredītiem. Un, ja tomēr apmelots, būtu dīvaini, ja tik augsta līmeņa politiķis klusējot rītu aizvainojuma krupjus vienu pēc otra, pat i necenšoties savu godu aizstāvēt tiesā. Tā ka runā, Dombrovski, runā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē