Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Deputāti: Jāstiprina iedzīvotāju piederības izjūta Eiropas Savienībai

Tuvojoties Latvijas dalības Eiropas Savienībā divdesmitgadei, nepieciešams stiprināt iedzīvotāju piederības izjūtu brīvu, neatkarīgu un demokrātisku valstu saimei, kopsēdē uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas un Saeimas Ārlietu komisijas deputāti.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, deputāti kopsēdē sprieda par pasākumiem, ko iecerēts īstenot nākamgad, atzīmējot 20.gadadienu, kopš Latvija pievienojās Eiropas Savienībai un NATO.

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (P) norādīja, ka esot ārkārtīgi būtiski esošajos ģeopolitiskajos apstākļos akcentēt Eiropas Savienības kopīgās vērtības, veicināt sabiedrības līdzdalību, iesaistīšanos demokrātiskos procesos un norisēs, kā arī stiprināt pārliecību un lepnumu par piederību Eiropas Savienībai.

Atbildīgo ministriju pārstāvji informēja, ka nākamgad iecerēts rīkot vairākas konferences, īstenot izglītojošus pasākumus, organizēt Demokrātijas nedēļas aktivitātes, Eiropas dienas svinības, tostarp reģionos un vēstniecībās, kā arī izcelt kultūras daudzveidību, organizējot mazākumtautību festivālu.

Ņemot vērā aktuālo situāciju un pēdējā laika notikumus, ir svarīgi stiprināt piederības izjūtu Eiropai Latvijas reģionos, piemēram, Latgalē, uzsvēra deputāti. Parlamentārieši aicināja atbildīgās iestādes ņemt vērā šo aspektu, plānojot un īstenojot pasākumus.

Nevalstisko organizāciju pārstāvji izcēla sadarbības veicināšanu un dialogu kā būtisku plānoto norišu un sabiedrības līdzdalības aspektu.

"Ciešāka sadarbība starp sabiedrību, nevalstiskajām organizācijām, parlamentu un valsts iestādēm šajā jubilejas gadā palīdzēs labāk komunicēt arī par Eiropas Savienības valstu sadarbības nozīmi," pauda Cepurītis.

Tāpat kopsēdes dalībnieki atzinīgi vērtēja organizāciju apņemšanos veicināt vēlētāju aktivitāti Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Latvija par NATO jeb Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsti kļuva 2004.gada 29.martā un Eiropas Savienībai pievienojās 2004.gada 1.maijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē