Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kariņš: Daļējs Krievijas naftas embargo ir solis pareizajā virzienā

Daļējs Krievijas naftas embargo ir solis pareizajā virzienā, par ko pirmdien, 30.maijā, Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi vienojušies samitā Briselē, ir solis pareizajā virzienā, intervijā medijam "Bloomberg" pauda Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka šis ir viens no lielākajiem sankciju soļiem pret Krieviju līdz šim, kas samazinās Krievijas naftas piegādes uz ES par apmēram divām trešdaļām.

Kariņš skaidroja, ka, tā kā ES ir Krievijas lielākais tirgus naftai un gāzei, šī sankciju pakete nogriezīs vismaz daļu no ienākumiem, kas finansē karu Ukrainā. Tāpat viņš uzsvēra gandarījumu par līderu vienotību, pieņemot šo lēmumu bez lielām domstarpībām.

Vaicāts, kā sarunu gaitu ietekmējusi Ungārija, Ministru prezidents atzīmēja, ka ir saprotams, kādēļ atsevišķām valstīm no Krievijas naftas atbrīvoties ir sarežģītāk. Piemēram, Latvijai ir vairākas ostas, kurās ir iespējams piegādāt naftas produktus, tomēr ES ir vairākas valstis bez pieejas jūrai, kuras balstās uz gadiem veidotu naftas infrastruktūru pa cauruļvadiem.

Kariņš skaidroja, ka arī Ungārija ir piekritusi doties virzienā uz atteikšanos no Krievijas naftas, tomēr šai valstij tādam solim vienkārši ir nepieciešams ilgāks laiks.

Tāpat politiķis norādīja, ka, viņa ieskatā, ES jau šobrīd vajadzētu virzīties uz nākamo soli sankcijās, kas nozīmētu embargo arī Krievijas dabasgāzei. Vienlaikus Kariņš izprot, ka tas būs krietni sarežģītāks process, ņemot vērā ka veidi, kā transportēt gāzi, ir krietni vien ierobežotāki par naftu.

Kā ziņots, ES dalībvalstu līderi pirmdienas vakarā samitā Briselē vienojušies aizliegt vairāk nekā divas trešdaļas Krievijas naftas importa, paziņoja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

"Vienošanās aizliegt eksportēt Krievijas naftu uz ES. Tas tieši attiecas uz vairāk nekā divām trešdaļām importa no Krievijas, atņemot milzīgu finansējuma avotu tās kara mašīnai. Maksimāls spiediens uz Krieviju, lai panāktu kara izbeigšanu," tviterī ierakstījis Mišels.

Eiropas Komisija bija ierosinājusi pilnībā pārtraukt Krievijas naftas importu, taču pret to iebilda Ungārija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē