Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Levits: Vispārējs aizliegums bērnu nodarbināšanai vasaras brīvlaikā nav nepieciešams

Covid-19 pandēmijas laikā vispārējs aizliegums bērnu nodarbināšanai vasaras brīvlaikā daudzos gadījumos, īpaši reģionos, nav nepieciešams, jo var organizēt nodarbinātību tā, ka tiek ievērota nepieciešamā distance, norādījis Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, ceturtdien Levits sazinājās ar Bauskas novada domes priekšsēdētāju Arnoldu Jātnieku, Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Viktoriju Bairi un Krustpils novada domes priekšsēdētāju Kārli Pabērzu.

Valsts pirmā amatpersona pauda gandarījumu, ka šīs pašvaldības rūpējas par cilvēku vajadzībām ārkārtējās situācijas apstākļos un cenšas risināt dažādus sociālās palīdzības jautājumus, tai skaitā sniedzot atbalstu maznodrošinātajiem un ģimenēm.

Amatpersonu sarunās īpaša uzmanība tika pievērsta nepieciešamībai pēc ātras un efektīvas komunikācijas ar valsts iestādēm, lai pašvaldības varētu operatīvi organizēt savu rīcību un īstenot komunikāciju ar pašvaldības iedzīvotājiem. 

Tāpat puses pārrunāja arī problemātiku, kas saistās ar aizliegumu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas dēļ organizēt bērnu nodarbinātības iespējas vasaras brīvlaikā, kā arī ar brīvpusdienām skolēniem.

Valsts prezidents izteica atbalstu priekšlikumam, ka vispārējs aizliegums bērnu nodarbinātībai brīvlaikā daudzos gadījumos nav nepieciešams. Pašvaldībām vajadzētu arī būt izvēles iespējai, kā tās piegādā brīvpusdienas - kā pārtikas paciņas vai kuponu veidā.

Tāpat pašvaldību priekšsēdētāji izteica viedokli, ka ir nepieciešams valsts atbalsts svarīgiem investīciju projektiem, piemēram, bērnudārzu celtniecībai arī tajās pašvaldībās, kas nav lielie novadu centri.

LETA jau ziņoja, ka saistībā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija. Tās laikā pārtrauktas mācības kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmās. Pārtrauktas arī sporta norises slēgtās vietās, proti, telpās, un bērnu nometņu darbība.

Top komentāri

Jānis
J
Levit, kad Jūs atteiksieties no algas, tādejādi solidarizējoties ar tiem, kuri nonākuši bezienākumu situācijā? Kad rosināsiet visām valsts augstākajām amatpersonām samazināt algas uz pusi? Kad Jūs sāksiet strādāt, Levit?
Ziggy
Z
Levit, kad jūs samaksāsiet Latvijai iedzīvotāja ienākumu un sociālo nodokli par pēdējiem 10 gadiem, kad jūsu alga bija ap 200 tūkst. eiro gadā?
Lewitz
L
Ko jūs pļurkstētāji lumpeņi sajēdzat no bērniem, no sporta. Bet, ja man būs pilns puncis, tad es jums vēl daudz ko gudru pastāstīšu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē