Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Siliņa: Jāturpina stiprināt Latvijas un ASV sadarbība drošības un ekonomikas jomās

Ir jāturpina stiprināt Latvijas un ASV sadarbība drošības un ekonomikas jomās, pēc tikšanās ar ASV Kongresa delegāciju senatora Marka Kellija vadībā pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Kā aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā, premjere uzsvēra, ka Latviju un ASV vieno gan stratēģiskā partnerība, gan kopīgas vērtības, gan draudzība. Premjeres ieskatā abu valstu sadarbība attīstāma gan drošības un aizsardzības, gan ekonomikas un investīciju jomās.

Amatpersonas pārrunāja ASV un Latvijas sadarbību drošības, aizsardzības un ekonomikas jautājumos un atbalstu Ukrainai, kas nestu uzvaru karā pret Krievijas agresiju. Ministru prezidente arī uzsvēra Latvijas ieguldījumu drošības stiprināšanā, jau tagad investējot aizsardzības jomā 3,2% no iekšzemes kopprodukta (IKP)un attīstot ciešu reģionālo sadarbību.

Premjere atklāja, ka savā vizītē ASV šogad martā aicinājusi ASV pārstāvjus apmeklēt Latviju. Viņa pauda prieku, ka aicinājums ir sadzirdēts un jau vairākas ASV Kongresa delegācijas ir viesojušās Latvijā.

"Pozitīvi novērtēju Latvijas un ASV stratēģisko partnerību - sevišķi ārējās un iekšējās drošības stiprināšanā. Tāpat gandarījums par ASV Kongresa delegācijas pārstāvju ieinteresētību palielināt ASV un citu NATO sabiedroto militāro klātbūtni Baltijas valstīs, kā arī vairāk investēt Latvijas ekonomikā, tai skaitā digitālajā un militārās industrijas jomās," sacīja Siliņa, vienlaikus uzsverot, ka ASV investīcijas ir Latvijā gaidītas.

Latviju piektdien apmeklēja ASV delegācija, kuras sastāvā ir senators Kellijs un senators Teds Bads, kā arī kongresmeņi Maiks Rodžers, Adams Smits, Deils Strongs un Ričijs Tores.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē