Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Siliņa: Valdības uzdevums nav veicināt pārdales ekonomiku, bet atbalstīt uzņēmējdarbību

Šīs valdības uzdevums nav veicināt pārdales ekonomiku, kā tas ir pierasts līdz šim, bet gan atbalstīt uzņēmējdarbību, piektdien Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) augsta līmeņa sanāksmes sākuma sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa sacīja, ka valdības uzdevums ir atbalstīt uzņēmējdarbību un jaunu produktu ražošanu, tāpēc valdība nākamajā gadā vēlas īpaši atbalstīt pašvaldības, kas atbalsta uzņēmējdarbību.

Investoru piesaistes veicināšanā Siliņa kā darba prioritātes uzskaitīja valsts iekšējo un ārējo drošību, izglītību, birokrātijas mazināšanu, ēnu ekonomikas apkarošanu, digitalizāciju un enerģētiku.

Ministru prezidente uzsvēra, ka uzņēmumiem ir nepieciešams gudrs cilvēkresurss, kas spējīgs pielāgoties mainīgiem apstākļiem, tāpēc šobrīd esot panākta politiska vienošanās, ka cilvēkresursu jautājumi nonāks Ekonomikas ministrijas pārziņā. Tāpat valdība vienojusies, ka ir jāsamazina esošā birokrātija, un šajā jautājumā pirmais uzdevums būs saīsināt termiņus, kādos izskata būvniecības projektus.

Savukārt FICIL valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska savā uzrunā uzsvēra, ka neviens ekonomisks progress nevar notikt bez vairāku pušu iesaistes, un aicināja kolēģus skatīties uz jautājumu risināšanu kā kopdarbu. Vienlaikus viņa atzina, ka jautājumi, par kuriem ilgstoši tiek runās, tagad ir dienas kārtībā, un kaut arī šobrīd visi atrodas "lielu pārmaiņu virpulī", ir jāprot panākt progresu krīzes apstākļos.

Ministru kabinetā šodien notiek 27.Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā augsta līmeņa sanāksme, kurā tiek pievērsta cilvēkkapitāla jautājumiem, birokrātijas mazināšanai, datiem un to izmantošanai, kā arī zaļajiem iepirkumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē