Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Sprūds aicina NATO augstāko militāro vadību stiprināt Latvijas gaisa telpas aizsardzību

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) aicina NATO augstāko militāro vadību stiprināt Latvijas gaisa telpas aizsardzību, informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļa.

Trešdien Sprūds tikās ar Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieku admirāli seru Kītu Blountu un NATO Gaisa spēku pavēlniecības komandieri ģenerāli Džeimsu Hekeru, kas darba vizītē apmeklē Latviju.

Tiekoties ar augstāko NATO militāro vadību, aizsardzības ministrs pārrunāja incidentu, kas saistīts ar Krievijas "Shahed" tipa drona ielidošanu Latvijas teritorijā.
Tikšanās laikā Sprūds aicināja stiprināt NATO gaisa telpas aizsardzību un veicināt sabiedroto klātbūtni Latvijā gan caur pastiprinātām atturēšanas aktivitātēm, gan caur aktīva NATO pretgaisa aizsardzības rotācijas modeļa ieviešanu, par ko sabiedrotie vienojās NATO Vašingtonas samitā šī gada vasarā.
Kā ziņots, 7.septembrī Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas "Shahed" tipa drons. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki situāciju monitorējuši, taču netika pieņemts lēmums nedz šo dronu notriekt, nedz pacelt gaisā Latvijā dežurējošos NATO iznīcinātājus, kas izpelnījies daļas sabiedrības kritiku. Kad drons nokrita, deaktivizēta tā kaujas galviņa, kas sākotnēji nebija eksplodējusi.
 
Pēc notikušā Aizsardzības ministrija sākusi konsultācijas ar sabiedrotajiem, kas pēdējā laikā saskārušies ar līdzīgiem incidentiem. Tāpat tiek iniciētas plašākas konsultācijas, lai kopā ar NATO sabiedrotajiem meklētu kolektīvus risinājumus, klāsta AM.
 
Pēc incidenta Nacionālie bruņotie spēki veica vietas apsekošanu, deaktivizēja bezpilota lidaparātu un savāca tā atlūzas, lai veiktu padziļinātu to analīzi. Nacionālie bruņotie spēki un atbildīgie dienesti turpina veikt izmeklēšanu par notikušā incidenta apstākļiem. Incidentā nav cietušo un nav nodarīti nekādi postījumi trešo personu īpašumiem, atzīmē aizsardzības resors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai valdība nesašūposies?

Septembra vidū apritēja gads, kopš darbu sāka pašreizējā valdība, ko vada Evika Siliņa (Jaunā Vienotība).

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē