Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tiesībsargs: Skolas formas neesamība nedrīkst ierobežot tiesības uz izglītību

Izglītības iestādei ir tiesības noteikt skolas formas valkāšanu, tomēr tās neesamība nedrīkst ierobežot tiesības uz izglītību, norādīja tiesībsargs Juris Jansons.

Pēc viņa teiktā, izglītības iestādes savos iekšējās kārtības noteikumos var noteikt, kādā apģērbā skolēni var atrasties skolā, vienlaikus saskaņā ar labas pārvaldības principu skolai šo noteikumu izstrādē būtu jāiesaista skolēni, kā arī viņu vecāki vai aizbildņi. Liela nozīme ir arī vecāku padomēm, atzīmēja Jansons.

Tiesībsargs ir pārliecināts, ka nosakot to, ka skolā valkājamajam apģērbam jābūt lietišķa stila un ar skolas logotipu, tiek veicināta skolēnu apģērba kultūru un piederību savai skolai.

Tomēr, ja vecāki finansiālu iemeslu dēļ formas nevar atļauties iegādāties vai, piemēram, reliģiskās un citas pārliecības dēļ ir pret to valkāšanu, skolai būtu jāparedz izņēmuma gadījumi.

Arī tad, ja bērnam nav skolas forma, viņam ir tiesības vienlīdzīgi ar citiem piedalīties mācību stundās un skolas rīkotajos dažāda veida pasākumos, uzsvēra tiesībsargs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē