Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Viņķele aicina valdību domāt par valsts apmaksātām viesnīcām Covid-19 pašizolācijai

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) aicina valdību domāt par valsts apmaksātām viesnīcām tiem, kuriem nepieciešama pašizolācija Covid-19 dēļ, - to ministre paudusi mikroblogošanas vietnē Twitter.

Pēc politiķes domām, analizējot Covid-19 inficēšanās struktūru, esot skaidrs, ka uz šo laiku valstij jānāk palīgā darba devējiem, darba nespējas lapas apmaksājot ar pirmo slimības dienu, lai cilvēki ar jebkādiem saaukstēšanās simptomiem nenāktu uz darbu.

Viņķeles skatījumā, otrs atbalsta virziens varētu būt pašizolācijas iespējas viesnīcās, "jo mājokļi par mazu".

Ministre jau iepriekš bija paudusi viedokli, ka būtu vērts Covid-19 pandēmijas laikā kompensēt uzņēmējiem darbinieku darba nespēju jau no pirmās dienas.

Valdība ir lēmusi epidemioloģisko ierobežojumu efektus uz sabiedrību un tautsaimniecību vērtēt īpašā darba grupā, ko vadīs finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), jo, vērojot inficēšanās raksturīgākos gadījumus, secināts, ka darba vietās cilvēki diemžēl dodas strādāt neveseli, un daļēji tas ir skaidrojams ar to, ka cilvēki finansiālu iemeslu dēļ nevar doties darba nespējā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē