Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ISW: Lukašenko grauj Kremļa naratīvu par Piemaskavas teroraktu

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, paziņojot, ka teroraktu Piemaskavā sarīkojušie uzbrucēji sākotnēji bēguši uz Baltkrieviju, tiešā formā grauj Kremļa naratīvu par Ukrainas līdzdalību, norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lukašenko ir "ļoti maz acīmredzamu stimulu melot par uzbrukuma faktu šādā veidā", teikts ziņojumā.

"Pieņēmumiem, ka uzbrucēji devās uz Baltkrieviju, lai tur, kā šķiet, rastu patvērumu, attiecībā uz Lukašenko un viņa režīmu var būt graujošas politiskās sekas, jo liek uzdot jautājumu - kāpēc viņi domāja, ka Baltkrievijā viņiem būs drošāk, un kas, viņuprāt, varētu viņus tur uzņemt," norāda ISW eksperti.

Tāpēc Lukašenko, iespējams, gribēja novērst hipotētiskos strīdus par uzbrucēju saistību ar Baltkrieviju, paziņojot, ka baltkrievu struktūrām bijusi svarīga loma viņu aizturēšanā.

Kaut arī Lukašenko paziņojumi grauj Kremļa uzturēto naratīvu, tie mazina līdera riskus attiecībā uz Kremļa centieniem izmantot nepublisko informāciju par uzbrucēju bēgšanas sākotnējiem plāniem, lai nākotnē vērstu pret viņu spiedienu, skaidro domnīcas analītiķi.

Jau ziņots, ka piektdien Krasnogorskā, netālu no Maskavas, bruņoti uzbrucēji iebruka koncertzālē "Crocus City Hall" un nogalināja vismaz 139 cilvēkus. Aptuveni 200 tika ievainoti.

Atbildību par teroraktu uzņēmies grupējums "Islāma valsts". Rietumu drošības eksperti uzskata, ka aiz uzbrukuma stāv šīs organizācijas Afganistānas atzars - grupējums "Islāma valsts - Horasānas province".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē