Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jūras droni ieņem arvien nozīmīgāku lomu karā

Jūras droni ieņem arvien nozīmīgāku lomu karā un var tikt izmantoti pret Krievijas jūras apgādes līniju vājākajiem posmiem, secinājusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

4.augustā Kerčas šaurumā drona uzbrukumā cieta Krievijas tankkuģis "Sig". Uzbrukums notika dienu pēc līdzīga uzbrukuma krievu desantkuģim un divas dienas pēc neveiksmīga uzbrukuma Krievijas patruļkuģiem, kad tie pavadīja Krievijas tirdzniecības kuģi "Sparta IV".

Britu izlūkdienesti norāda, ka, lai gan kuģi "Sig" un "Sparta IV" kuģo zem civiliem karogiem, tiem jau sen ir līgumi par degvielas un militāru kravu pārvadāšanu starp Krieviju un Sīriju.

Izlūkdienesti atgādināja, ka Krievijas karakuģiem nav iespējas šķērsot Bosfora šaurumu, tādējādi Krievijas militārie spēki Sīrijā un Vidusjūrā ir būtiski atkarīgi no "Sig", "Sparta IV" un vairākiem citiem civilajiem kuģiem.

Uzbrukumi parāda, ka bezpilota virszemes dronu operācijas kļūst arvien populārāka mūsdienu kara sastāvdaļa un var tikt vērstas pret Krievijas jūras apgādes līniju vājākajiem posmiem, norādīja britu izlūkdienests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē