Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Siliņa: Latvijas stratēģiskā draudzība ar ASV ir savstarpēji lietderīga

Latvijas stratēģiskā draudzība ar ASV ir savstarpēji lietderīga, šodien tiekoties ar ASV vēstnieku Kristoferu Robinsonu, šādu vērtējumu pauda Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Šodien Robinsona un Siliņas iepazīšanās tikšanās laikā puses pārrunāja valstu partnerības prioritātes, fokusējoties uz tādām jomām kā aizsardzības, drošības un ekonomiskā partnerība un iekļaujoša sabiedrība, kas, pēc Siliņas vārdiem, ir šīs valdības viena no prioritātēm.

Siliņa apliecināja, ka Latvijas stratēģiskā draudzība ar ASV ir savstarpēji lietderīga tādos jautājumos kā investīciju piesaiste, eksporta veicināšana, militārā sadarbība un robežu drošība. 

Ministru prezidente un ASV vēstnieks pārrunāja arī valstu ciešo un praktisko sadarbību gan divpusēji, gan NATO ietvaros, sniedzot atbalstu Ukrainai.

LETA ziņoja, ka valdība nākamo divu gadu laikā iecerējusi stiprināt valsts drošību transatlantisko attiecību griezumā, liecina Siliņas vadītās valdības rīcības plāns.

Plānots stiprināt valsts drošību gan ilgtermiņā, nodrošinot NATO spēku klātbūtni reģionā, īstenojot alianses stratēģisko koncepciju, gan piedaloties Eiropas Savienības (ES) drošības un aizsardzības politikas veidošanā, veicinot dalībvalstu noturību un aizsardzības spējas papildinoši NATO spēju attīstībai, nostiprinot ciešāku sadarbību ar Latvijas transatlantiskajiem partneriem un veicinot ES-NATO sadarbību.

Valdība sadarbībā ar Aizsardzības ministriju plāno virzīt iniciatīvas un atbalstīt ES lēmumus aizsardzības industriju un militārās ražošanas stiprināšanai. Tāpat plānots stiprināt stratēģisko sadarbību ar ASV drošības politikas, ekonomiskās, finanšu sadarbības, Eiropas enerģētiskās drošības, kiberdrošības, stratēģiskās komunikācijas, izglītības, masu mediju un vārda brīvības jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē