Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Zelenskis: Ukraina saprot, ka varētu būt grūti saņemt visu NATO valstu vienotu atbalstu

Kijiva saprot, ka varētu būt grūti saņemt visu NATO dalībvalstu vienotu atbalstu jautājumā par Ukrainas uzaicināšanu iestāties aliansē, ceturtdienas vakarā vizītē Prāgā atzina prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Kāds atskatās uz Maskavu,  kāds baidās no Krievijas. Es uzskatu, ka šī ir lieliska iespēja parādīt visas alianses drosmi un tās stiprumu," preses konferencē uzsvēra Zelenskis.

Viņš sacīja, ka nākamnedēļ  NATO samitā Viļņā Ukraina gaida nepārprotamu signālu un "dažas konkrētas lietas" attiecībā uz tās uzaicināšanu iestāties NATO.

"Ne tā, ka durvis mums ir atvērtas. Ar to ir par maz. Bet par to, ka Ukraina būs [NATO dalībvalsts]," paskaidroja Zelenskis.

"Mums tagad ir jāapvieno visi alianses līderi, lai kopīgiem spēkiem izdarītu politisku spiedienu uz Krieviju," uzsvēra Ukrainas prezidents.

Pēc Zelenska teiktā, samitā Viļņā, kas notiks 11. un 12.jūlijā, tiks arī apspriesti Ukrainai paredzēti aizsardzības palīdzības pasākumi.

Prāgā Zelenskis tikās ar Čehijas prezidentu Petru Pavelu un premjerministru Petru Fialu.

Zelenskis Čehijā ieradās pēc vizītes Bulgārijā. Savukārt piektdien Stambulā Zelenskim paredzēts tikties ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē