Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Aicina balsot un piepildīt drosmīgu Latvijas jauniešu sapņus

Izveidot un saprogrammēt savu robotu, uzlabot valodas prasmes, piedaloties debatēs, ierakstīt pirmo dziesmu profesionālā mūzikas studijā, sarīkot bērniem bezmaksas deju nodarbības vai apgleznot sporta zāles sienas, iegādāties nepieciešamo sporta inventāru, lai sasniegtu arvien lielākus mērķus sportā, apgūt jāšanas prasmes, fotomākslu vai glezniecību - tie ir daži no drosmīgu Latvijas jauniešu sapņiem, kas tika pieteikti Narvensen rīkotajā konkursā Diena kā piedzīvojums, kura mērķis ir veicināt jauniešu iespējas realizēt savu potenciālu. 

Svelme tviterpērlēs: Kur var noīrēt divistabu ledusskapi? © DIENA(1)

Svētdien jau atkal krituši vairāk nekā desmit karstuma rekordi. Pēcsvētku spēku izsīkums un svelme ir pamatīgu nogurumu uzdzenoša kombinācija. Par laimi naktī gaidāms negaiss un lietusgāzes, kas sola kaut nelielu veldzi. Tikmēr par teju tropiskajiem laikapstākļiem viedokli izsaka Twitter lietotāji.

Iepazīstot dzelzceļa vēsturi Latvijā, ģimene no Cēsīm mēro 5000 kilometrus

Dzelzceļa vēsture ir patiesi aizraujoša – par to pārliecinājās arī Ozoliņu ģimenes dāmas no Cēsīm. Iepazīstot dzelceļa vēsturiskās vietas, aktīvās cēsinieces divās nedēļās mēroja 5000 kilometru garu ceļu apkārt Latvijai. Aizraujoties ar mobilās lietotnes Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad ideju, viņas īsā laikā posmā ieguva maksimālo punktu skaitu un kļuva par spēles pirmā mēneša uzvarētājām. Šajā rakstā piedāvājam iepazīties ar aktīvajām Latvijas apceļotājām – Kristīni, Zani un Ingu Ozoliņām.  

Vasaras saulgriežu svētki Turaidas Jāņkalnā

Diena.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni _LMT Straume _aicina otrdien, 21. jūnijā no plkst. 20.00 tiešraidē noskatīties vasaras saulgriežu sagaidīšanas svētkus Turaidas Jāņkalnā.

Četri fakti par dzelzceļu Latvijā no 1991. līdz 2016.gadam(5)

Ceļojums pa dzelzceļa vēstures līkločiem turpinās. Noslēdzošajā rakstā par dzelzceļa faktiem aicinām iepazīties ar vēsturiskajiem notikumiem laika posmā no 1991. līdz 2016. gadam. Savukārt par senākiem notikumiem iespējams uzzināt iepriekšējās rakstu sērijās.

Lapeni vai terasi dārzā var uzbūvēt arī paša spēkiem © DIENA

Uzbūvēt terasi vai lapeni nemaz nav sarežģīti. Un uzsliet skaistu atpūtas vietu dārzā paša spēkiem var ikviens, ja vien nav sveši tādi darbarīki kā zāģis un āmurs. Taču, pirms mēs ķeramies pie celtniecības darbiem, visupirms vajadzētu pakonsultēties ar kādu profesionāli, jo arī terašu vai lapeņu būvniecībā ir savi knifi un nianses, kas jāievēro.

Pienācis īstais laiks doties raudzībās uz Rīgas Zooloģisko dārzu © DIENA

Pirmo saulaino un puslīdz silto dienu pēc tam, kad lietus, vējš un gaisa temperatūra bija sarīkojuši piketu vasarai, izmantoju, lai tiktos ar Rīgas Zooloģiskā dārza runasvīru Māri Lielkalnu. Viņš piedāvā "apskatīt divus zaķus vienā reizē", pavērojot arī dzīvnieku barošanas demonstrācijas, kas līdz 31. augustam zoodārzā katru dienu notiek no plkst. 11.45 līdz 14.15.