Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

ASV

Karš pret terorismu vēl ne tuvu nav uzvarēts © DIENA

Apritot 20. gadskārtai kopš 2001. gada 11. septembra terora aktiem ASV, kas prasīja gandrīz 3000 cilvēku dzīvību, ir jāatzīst – toreizējā ASV prezidenta Džordža Buša jaunākā izsludinātais karš pret šo konkrēto uzbrukumu veicējiem un plānotājiem, iespējams, arī vainagojies panākumiem, taču terora aktu draudi visā pasaulē šo gadu laikā ir tikai palielinājušies, raksta Miami Herald.

No Afganistānas uz ASV evakuēti 60 000 cilvēku

ASV no Afganistānas kopš 17.augusta ir ieradušies apmēram 60 000 cilvēku, ASV veicot evakuāciju, kas oficiāli nosaukta par operāciju Allies Welcome (Sabiedrotie laipni lūgti), trešdien paziņoja ASV Iekšzemes drošības ministrija.

Blinkens Katarā sāk Afganistānas krīzes sarunas

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens un aizsardzības ministrs Loids Ostins otrdien Katarā sākuši sarunas ar šīs valsts līderiem, cenšoties pasteidzināt evakuāciju no Afganistānas, kur varu pārņēmusi radikālo islāmistu kustība Taliban.

Viesuļvētras Ida izraisītais rekordlietus applūdina ielas un metro Ņujorkā © DIENA

Ņujorkas pilsētas mērs bijis spiests izsludināt ārkārtas stāvokli pēc tam, kad stiprā lietus dēļ pēkšņi applūda pilsētas ielas un metro stacijas, liekot apturēt satiksmi daudzmiljonu pilsētā, vēsta CNN. Trešdienas vakarā Ņujorka piedzīvoja slapjāko stundu meteoroloģisko novērojumu vēsturē, kad Centrālparka teritorijā Nacionālā laikapstākļu dienesta reģistrētais nokrišņu daudzums 60 minūšu laikā sasniedza 80 milimetru. Ārkārtas stāvoklis tika izsludināts visā Ņujorkas štatā un arī Ņūdžersijā, kur vētras bija pārvērtušas dzīvojamās mājas drupās Filadelfijas pievārtē.

ASV prezidents sola paātrināt cilvēku evakuāciju no Kabulas lidostas © DIENA

ASV prezidents Džo Baidens paziņojis, ka cer pabeigt cilvēku evakuēšanu no Kabulas starptautiskās lidostas Afganistānā līdz 31. augustam, lai gan nepieciešamības gadījumā tās termiņš varētu tikt pagarināts, vēsta BBC. Viņš arī informējis, ka pagājušās nedēļas laikā amerikāņi ar lidmašīnām no lidostas izveduši gandrīz 28 tūkstošus cilvēku.

Plūdos ASV Tenesī pavalstī vismaz 22 bojāgājušie

Pēkšņajos plūdos, ko izraisījušas spēcīgās lietusgāzes, ASV dienvidos Tenesī pavalstī gājuši bojā vismaz 22 cilvēki, bet vairāki desmiti pazuduši bez vēsts, svētdien paziņojušas amatpersonas.

ASV piedāvās Covid-19 vakcīnas pastiprinātājdevu © DIENA

Visiem pieaugušajiem ASV iedzīvotājiem jau no nākamā mēneša tiks piedāvāta iespēja saņemt Covid-19 vakcīnas pastiprinātājdevu – būsteru –, lai palielinātu vakcinēšanas efektivitāti laikā, kad strauji izplatījies koronavīrusa delta variants, paziņojis Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens, vēsta AFP.