Kad ir izbraukāta nu jau gandrīz visa Latvija un arī pa Eiropu ir paceļots tā pavairāk, nevilšus ienāk prātā doma – kā būtu, ja mēs šoreiz divās dienās ar tūrista acīm apskatītu pilsētu, kurā ikdienā dzīvojam? Secinājums: principā mūsu maršruts ir iespēja paraudzīties uz Rīgu un rīdziniekiem nedaudz no augšas un tas noteikti derēs gan galvaspilsētas iemītniekiem, kuri nezina, ko darīt brīvdienās, gan tiem, kuri Rīgu, iespējams, nekad nav iedomājušies kā galamērķi pilnvērtīgai ģimenes atpūtai.
Bibliotēka un tornis mežā
Laikam jau tiem, kas nav dzimuši rīdzinieki, Rīga sākas ar Centrālo dzelzceļa staciju vai autoostu. Starp abām šīm ēkām ir Centrāltirgus, ar kura apciemojumu tad arī sāksim savu piedzīvojumu. Lielākais slēgtais tirgus Eiropā daudziem aizvien ir svarīga iepirkšanās vieta. Uzreiz padoms, ja nāksiet no autoostas puses: augļi un dārzeņi pie gaļas paviljona mēdz būt vairākas reizes dārgāki nekā tādi paši ap stūri, pie pārējiem paviljoniem. Šobrīd tikai gaļas un zivju paviljons pilda savas nosaukuma funkcijas, bet bijušajā piena paviljonā bez piena produktiem ir arī food court ar daudzām neparastām ēstuvēm. Piemēram, obligāti jāpamēģina virtuļi un blakus esošās zupas no apēdamām bļodiņām, kā arī lētās un garšīgās bulciņas, ko var sapirkties visai dienai. Un, protams, zivju un šobrīd apvienojumā arī marinējumu un dārzeņu paviljons! Par latviešiem daudzi tūristi saka – mēs visu kūpinām vai marinējam –, un tāda sajūta šajā paviljonā arī ir! Eksotikas ķērājiem jānotestē vēl kāda ēstuve ārpus food court, bet no aprīļa – āra teritorija ar apstādījumiem
Visu rakstu lasiet avīzes Diena ceturtdienas, 27. marta, numurā! Ja vēlaties laikraksta saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt klikšķinot šeit!
Raksta cena: €0.60