Lieldienu olas var krāsot ne tikai ar sīpolu mizām, bet arī ar citiem dabiskiem materiāliem. Rozā toni iegūst, vārot olas ūdenī, kam pievienota biešu sula vai sagrieztas, sarīvētas bietes. Sarkanos un rozā toņus piešķirs arī asinszāle, avenes, ķirši, dzērvenes, aronijas. Dzeltenu krāsu iegūst ar kurkumu, stipru kumelīšu, ķimeņu vai safrāna novārījumu. Violetu un tumši zilu toni var iegūt ar mellenēm, upenēm – vārot olas, pievieno saldētas ogas vai ievārījumu un patur tās novārījumā vēl pēc vārīšanas. Sarkanā kāposta novārījums, ko pagatavo jau iepriekšējā dienā, ļaujot ievilkties, olām piešķirs zilu toni. Zaļu toni dos spināti un bērzu lapas.
Daudzkrāsainas Lieldienu olas
Daudzkrāsainas Lieldienu olas.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.