Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs sveic Roš Hašana svētkos

Tuvojoties ebreju Jaunajam gadam - Roš Hašana Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko sveic gaidāmajos svētkos. " Dārgie draugi! Tuvojas Roš Hašana svētki – ebreju Jaunais gads, vieni no senākajiem un mīļākajiem mūsu tautas svētkiem. Pēc senās ebreju tradīcijas šīs dienas ir jāpavada pārdomās, jāatceras un jānovērtē nodzīvotais gads, jāizvērtē gan savus panākumus, gan neveiksmes. Tas palīdz mums būt godīgiem pašiem pret sevi un pret citiem cilvēkiem, dod iespēju izdarīt būtiskus un noderīgus secinājumus, gūt no tiem mācību, izvirzīt jaunus mērķus un sasniegt tos. Vēlos vēlreiz atgādināt par šo tradīciju un aicināt mūs visus nopietni uztvert gudro senču priekšrakstus," teikts apsveikumā.

"Aizejošais gads, bez šaubām, ieies mūsu kopienas vēsturē. Šajā gadā izdevās pabeigt ilgu, sarežģītu un pacietīgu darbu, kas tika veikts gandrīz divdesmit gadu garumā: Saeima beidzot pieņēmusi ilgi gaidīto lēmumu par Holokausta un citu traģisku 20. gadsimta notikumu laikā zaudēto ebreju īpašumu atlīdzinājumu. Jau pavisam drīz, nākamajā gadā, sāksies likumā atrunāto līdzekļu iemaksa īpaši šim mērķim izveidotajā Restitūcijas fondā, " norāda Suharenko. 

Viņš skaidro, ka "šis katrā ziņā vēsturiskais lēmums atjaunos taisnīgumu un radīs labvēlīgus apstākļus Latvijas ebreju kopienas tālākajai attīstībai". " No sirds pateicos mūsu daudzajiem draugiem Latvijā un citās valstīs, kuru neatlaidība un nelokāmais atbalsts palīdzēja sasniegt šo svarīgo mērķi!"

Nākamais gads Latvijas ebreju kultūras biedrībai iezīmēsies ar svarīgu jubileju - apritēs 35 gadi kopš Rīgā tika dibināta Latvijas ebreju kultūras biedrība, kas lika pamatu ebreju sabiedriskās dzīves atdzimšanai Latvijā pēc gadiem ilga aizlieguma. "Bet vēl pēc pieciem gadiem, 1993. gadā, šī biedrība tika pārveidota par Rīgas Ebreju kopienu, kas šodien ir lielākā un organizētākā visā Baltijas jūras reģionā. Es ticu un ceru, ka, neskatoties uz visdažādākajiem apstākļiem un grūtībām, mēs varēsim cienīgi atzīmēt šos datumus!", uzsver Suharenko un piebilst, ka svētku priekšvakarā vēlētos atgādināt, par to, ka "  blakus joprojām ir daudz cilvēku, kuriem ir nepieciešams mūsu atbalsts un palīdzība."

"Aicinu neaizmirst par viņiem, būsim atsaucīgi un iejūtīgi, sniegsim viņiem atbalstu, cik katram ir pa spēkam – tas būs jūsu nozīmīgais ieguldījums mūsu kopienas, mūsu valsts attīstībā un labklājībā! Dārgie draugi! Apsveicu ar Jaunā, 5783. gada pēc ebreju kalendāra atnākšanu! Vēlu visiem veselību un prieku, laimi un labklājību, ticību un mīlestību!" pauž Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs un vēl lai Jaunais gads būtu "salds un labvēlīgs ikkatram". " Lai tas atnes Mieru visai zemei! Lai tas attaisno labākās cerības, dod spēku un veselību, paver jaunus apvāršņus!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits