Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mēness kalendārs dārzkopim: 2.-8. novembris

Mēness kalendārs dārzkopim: 2.-8. novembris.

Sakņu dārzeņu kopšana

2. novembrī sakopiet dobes, kur novākti dārzeņi, – lai tās būtu tīras, uzrušinātas un ielabotas ar augsnei nepieciešamajiem līdzekļiem. Šodien, ja nepieciešams, var veiksmīgi veikt augsnes kaļķošanu, protams, ja nelīst. Vērts arī izpētīt, vai nav nepieciešams pārrakt komposta kaudzi, lai nodrošinātu vienmērīgu trūdēšanas procesu.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

No 2. līdz 4. novembrim jāapgriež noziedējušie, sala un citu bojājumu skartie stublāji, kā arī lapas ziemcietēm – peonijām, flokšiem, lilijām, ozolītēm, veronikām, delfīnijām u. c. Bojāto lapu apgriešana un iznīcināšana ir svarīgs profilakses pasākums, lai augi būtu veselīgi un slimību izraisītāji vai kaitēkļi nepārziemotu turpat dobē un nebojātu augus nākamgad. Var mulčēt jaunos stādījumus, kā arī pret salu jutīgākos augus, arī rododendrus. Ja laiks sauss, augi pirms tam jāaplaista. Gaidot salu, varat laikus sagatavot materiālus, ar kuriem apsegsiet jutīgākos augus, piemēram, rozes, lavandas u. c.

Lapu dārzeņu kopšana

No 4. līdz 7. novembrim iestādiet puķpodiņā un novietojiet uz virtuves palodzes kādu garšaugu vai sīpolu, lai vienmēr pa rokai ir svaigi zaļumi. Skābējiet kāpostus. Novāciet pēdējo Briseles un kalē kāpostu ražu.

Augļu koku un ogulāju kopšana

7. un 8. novembrī no kokiem un krūmiem novāciet augļus, savāciet nokritušās lapas un augļus. Sakopiet apdobes. Ja ir sauss laiks, varat uzsākt augļu kociņu stumbru un skeletzaru kaļķošanu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits