Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mēness kalendārs dārzkopim: 25. aprīlis - 1. maijs

Mēness kalendārs dārzkopim: 25. aprīlis - 1. maijs.

Lapu dārzeņu kopšana

25. un 26. aprīlī aktīvi jārosās dārzā, jo beidzot ir silts un jāpagūst tas, kas varbūt mazliet iekavējies. Sējiet skābenes, maurlokus, dilles un citus zaļumus ārā, dobēs. Agrākai ražai siltumnīcās sējiet salātus, spinātus, rukolu, baziliku u. c. garšaugus. Ja izaudzēti dēsti podiņos, tos varat pārstādīt siltumnīcā. Izmēģiniet jaunas garšas, iesējiet vai stādiet garšaugus, kurus līdz šim varbūt esat izmantojuši retāk vai nepazīstat nemaz. Starp citu, katrs garšaugs ir noderīgs arī kā ārstniecības augs un veicina gremošanu, tāpēc noteikti vērts tos audzēt un iekļaut ēdienkartē! Stādiet vai sējiet lapu kāpostus jeb keilu. Lapu un augļu dienās rūpējieties arī par košumdārzu.

Augļu koku un ogulāju kopšana

No 27. līdz 29. aprīlim jāveic tie darbi, kurus neesam paguvuši rudenī vai martā: zaru izgriešanu, vainagu veidošanu, pārpotēšanu, brūču apkopšanu. Bet kamēr vēl nav saplaukuši ziedi un lapas! Varat stādīt jaunos krūmus un kociņus, mēslot avenājus un citus ogu krūmus, aprūpēt zemenes, mēslot un piesegt ar agroplēvi agrākas ražas veicināšanai. Varat pat izveidot tādas kā lecektis, nodrošinot arī vēdināšanu un rūpējoties par regulāru laistīšanu. Ja mitruma daudzums dara raizes, zemeņu stādījumus ieteicams mulčēt – mulča gan palīdz uzturēt mitrumu, gan kavē nezāļu augšanu. Sējiet zirņus.

Sakņu dārzeņu kopšana

30. aprīlī un 1. maijā varat sākt sēt burkānus, bietes, kāļus u. c. sakņaugus, stādīt sīpolus dobēs zem klajas debess, kā arī neapkurināmās siltumnīcās sēt redīsus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits