Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mēness kalendārs dārzkopim: 30. augusts - 5. septembris

Mēness kalendārs dārzkopim: 30. augusts - 5. septembris.

Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

30. un 31. augustā izravējiet puķu dobes. Apgrieziet noziedējušās vasaras puķes. Ja gladiolām jau sadzeltējuši laksti, varat plānot sīpolu ievākšanu. Izdomājiet, kur stādīsiet pavasara sīpolpuķes, varbūt nepieciešams veidot kādu jaunu dobi vai pārplānot esošo augu stādījumus? Ievāciet augus tējām – vēl jau zied kliņģerītes, kumelītes, arī piparmētras pēc nogriešanas regulāri ataug. Piparmētras varat mēģināt sasaldēt, noplūcot pa atsevišķām lapiņām, noskalojot un nosusinot uz papīra dvieļa. Sausas lapiņas lieciet irdeni nelielās kastītēs. Ziemā no šādām sasaldētām piparmētrām tēja garšo kā no svaigām.

Sakņu dārzeņu kopšana

No 1. līdz 3. septembrim sakņu dārzā darba netrūks – jāsteidz novākt sīpolus, lai tie paspēj nožūt un ir gatavi uzglabāšanai telpās. Arī bietes, burkāni ir gatavi. Ja burkānu ir daudz un tie izauguši lieli, mēģiniet kādas jaunas receptes, piemēram, pagatavot vegānu iecienīto našķi "burkānlasi". Internetā iespējams atrast daudzveidīgas receptes tā pagatavošanai, bet galvenā izejviela ir un paliek burkāni.

Augļu koku un ogulāju kopšana

4. septembrī lieciet balstus ābelēm, lai to zari no augļu smaguma nenolūst, atbalstiet jaunos aveņu dzinumus, kas nākamgad dos ogu ražu, stādiet jaunus augļu kociņus un krūmus, apgrieziet bojātos zarus jau noražojušajiem, mēslojiet, mulčējiet un gatavojiet rudenim. Jānovāc tomātu raža, arī gurķi, kabači, cukīni un pupiņas ir pašā pilnbriedā. Kad raža apēsta, augu atliekas izvāciet no dobēm.

Lapu dārzeņu kopšana

5. septembrī sējiet jaunus maurlokus un skābenes, nogrieziet baziliku, jo nu jau tam paliek par aukstu. Pļaujiet mauriņu, pārrociet komposta kaudzi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits