Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Sēņot vai nūjot? Nesalīdziniet!

Mēs vēlamies labi izskatīties, pēc iespējas ilgāk saglabāt ķermeņa muskuļus tonusā, kā redzam kādā reklāmā – arī pēc desmit gadiem uzvilkt to pašu uzvalku vai kleitu. Tās ir pašsaprotamas vēlēšanās. Zelta zivtiņa, džins, rūķīši un citi vēlmju izpildītāji ir palikuši pasakās, kuras lasījām bērnībā un lasām šobrīd saviem bērniem vai mazbērniem. Kā īstenot savas vēlmes? Sēņot vai nūjot? Mazgāt grīdu vai apmeklēt sporta klubu? Gludināt drēbes vai braukt ar riteni? Ravēt dārzu vai doties uz peldbaseinu? Jautājumi ir, bet kāda ir pareizā atbilde?

Nav pareizas vai nepareizas atbildes, jo iepriekš minētās darbības ir nesalīdzināmas. Tās neaizvieto cita citu. Katra no tām ir nepieciešama. Ikdienas darbi bija, ir un būs sadzīves neatņemama sastāvdaļa. Gandarījumu varam saņemt kā no sēņošanas, tā arī no nūjošanas. Man ļoti patīk pastaigāties gar jūru vai vienkārši pasēdēt jūras malā. Ar prieku roku zemi, ravēju un nodarbojos ar mazdārziņam raksturīgām lietām. Sakārtojot māju (precīzi būtu teikt – dzīvokli) vai gludinot, esmu paralēli sakārtojusi domas, bet tās nav fiziskās aktivitātes, pateicoties kurām varu iegūt labu fizisko formu.

Sportiskās aktivitātes, kas atbilst katra cilvēka fiziskajai sagatavotībai un veselības stāvoklim, labvēlīgi ietekmēs sirds un asinsvadu sistēmu, stiprinās un tonizēs muskuļus, saglabās dzīvesprieku un sagādās pozitīvas emocijas. Lūdzu lasītāju pievērst uzmanību dažiem atslēgas vārdiem: atbilstoši savai fiziskajai sagatavotībai, atbilstoši savam veselības stāvoklim. Dzīvē nereti gadās, ka izvēlamies fiziskās aktivitātes nevis piemērotas sev, bet vadoties pēc modes diktētām tendencēm, klausoties draugu ieteikumos vai neregulāri piedaloties sportiskās akcijās. Tās bieži vien ir raksturīgākās kļūdas, kuras neievērojot nākamā nodarbība tiek aizvietota ar ārsta vai fizioterapeita apmeklējumu. 

Man ir prieks redzēt Rīgas ielās un citviet fiziski aktīvus cilvēkus skrienam, nūjojam, braucam ar riteni. Protams, dažam nūjotājam, skrējējam vai vingrotājam es vēlētos sniegt dažus padomus. Kāpēc? Lai kustība sniegtu pozitīvu efektu, tā ir pareizi jāizpilda. Pareizas kustības pamatus jums var iemācīt treneris, un tikai pēc konsultācijas būtu pareizi sākt patstāvīgas nodarbības.

Iedomājieties dienu, kuras rīts sāktos ar nelielu pastiepšanos (rītarosmi), bet garo darba stundu starpbrīžos jūs nedaudz izkustētos! Mediji plaši ir aprakstījuši dažādus vingrojumu kopumus, kurus var izpildīt pat pie darba galda. Kas notiktu, ja jūs vismaz divas reizes nedēļā sportotu un ikdienā pievērstu uzmanību veselīgiem ēšanas paradumiem? Jums uzlabotos veselība. Vai tas ir maz?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Man nepatīk vārds "klients"

Par to, kas nepieciešams īpašo bērnu ģimenēm, nav lielāku ekspertu kā pašas ģimenes, saka sociālā darbiniece Dace Ikauniece

Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits