Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Izabella Ipēra, Moriss Pialā, Olivjē Asajass un citi. Sākas ikgadējais franču kino festivāls tiešsaistē

Jaunais gads jau tradicionāli sākas ar franču kino festivālu tiešsaistē. Šoreiz MyFrenchFilmFestival programmā, kas visā pasaulē būs pieejama no 13. janvāra līdz 13. februārim, ir iekļautas 29 filmas. Mums patīkama ziņa ir tā, ka – tāpat kā agrāk – Latvijā visi darbi būs skatāmi bez maksas

MyFrenchFilmFestival saturam visērtāk varēs piekļūt festivāla mājaslapā. MyFrenchFilmFestival ir viena no veiksmīgākajām organizācijas UniFrance iniciatīvām. Šī institūcija ir atbildīga par Francijas kino un televīzijas produkcijas popularizēšanu pasaulē, tā nodrošina franču profesionāļu saikni ar industrijas pārstāvjiem, izplatītājiem, masu medijiem un dažādām auditorijām ārzemēs. Festivāls tiešsaistē tiek rīkots jau trīspadsmito reizi. Divpadsmit gados tā piedāvātās filmas internetā tikušas skatītas kopumā 78 miljonus reižu. 2022. gada sākumā notikušā festivāla filmas skatītas vairāk nekā 11 miljonu reižu 200 valstīs, ieskaitot tās, kurās franču kino reti sasniedz kinoteātru ekrānus.

"Savas pastāvēšanas laikā festivāls ir radījis kino entuziastu tīklu visā pasaulē, ievedis ievērības cienīgas filmas skatītāju mājās dažās visvairāk izolētajās pilsētās un attālākajos reģionos pasaulē, kā arī rosinājis un apmierinājis daudzu kino cienītāju apetīti," piesakot 13. ikgadējo festivālu, uzsver UniFrance vadītāji Seržs Tubiana un Daniela Elstnere.

Programmai atlasītie darbi ir guvuši atzinību lielākajos starptautiskajos festivālos un atspoguļo franču valodā uzņemto filmu vitalitāti un daudzveidību. Festivāla popularitāte ir skaidrojama ar to, kas šis ir publikai draudzīgs projekts: filmas var skatīties gan festivāla mājaslapā, gan vairāk nekā 70 digitālajās platformās. Turklāt tiek nodrošināti titri angļu, spāņu, vācu, itāļu, portugāļu, krievu, japāņu, korejiešu un franču valodā, kā arī šogad pirmo reizi – arābu, mandarīnu un ukraiņu valodā. Šis ir festivāla rīkotāju žests Ukrainas iedzīvotāju atbalstam.

Daudzviet pasaulē viss MyFrenchFilmFestival saturs ir pieejams bez maksas – Baltijas valstīs, Ukrainā, Krievijā un pārējās bijušās PSRS republikās, kā arī Rumānijā, Āfrikā, Latīņamerikā, Dienvidaustrumāzijā un Dienvidkorejā. Īsfilmas visā pasaulē var skatīties bez maksas, savukārt materiāli vislabāk nodrošinātajās valstīs par pilnmetrāžas filmu skatīšanos ir jāmaksā (1,99 eiro par vienu filmu vai 7,99 eiro par visām). No 29 filmām desmit pilnmetrāžas spēlfilmu un desmit īsmetrāžas filmu ir atlasītas konkursa programmai. Sešpadsmit filmu ir režisējušas sievietes.

Starptautiskajā režisoru žūrijā šoreiz darbosies Emīlija Atefa (Francija, Irāna), Čie Hajakava (Japāna), Juho Kuosmanens (Somija), Sergejs Lozņica (Ukraina) un Alberts Serra (Spānija). Konkursa labāko spēlfilmu žūrija apbalvos ar Grand Prix – 15 000 eiro (prēmija režisoram, producentam un izplatīšanas aģentam). Savu favorītu pilnmetrāžas un īsmetrāžas filmu kategorijā izvēlēsies ārzemju kritiķu žūrija un skatītāji. Festivāla filmas, kuru vidū ir arī animācijas darbi, ir sadalītas sešos tematiskos blokos, vienā no tiem ir iekļautas filmas bez vārdiem. Programmā ir arī dažas Beļģijas un Kanādas filmas franču valodā.

Spēlfilmu konkursā piedalās režisora Lorāna Larivjēra drāma Džoana un viņas vīrieši/À propos de Joan/About Joan (2022) ar Izabellu Ipēru galvenajā lomā. Ārpus konkursa startē divu klasiķu darbi – Morisa Pialā romantiskā drāma Par mūsu mīlām/À nos amours/To Our Loves (1983; galvenajās lomās – Sandrīna Bonēra un pats Moriss Pialā) un Olivjē Asajasa īsfilma Laissé inachevé à Tokyo (1982).

Informācija: myfrenchfilmfestival.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja