Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izveidota izglītojoša platforma par Baltijas reģiona kino industrijas profesijām

Divu gadu projekts Baltic Film Skills, kura mērķis bija veicināt standartizāciju kino nozarē, izstrādājot un padarot pieejamus 30 filmu nozares profesiju aprakstus, ir noslēdzies, projekta grupai prezentējot izglītojošu platformu www.balticfilmskills.com.

Platformā ikviens, kuru interesē kino nozare un karjeras iespējas kino jomā Baltijas valstīs, var atrast detalizētu informāciju par nozares profesijām. Projektā sadarbojās pārstāvji no Tallinas Universitātes Baltijas Filmu, mediju un mākslas skolas (BFM), Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Nacionālās filmu skolas, Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas, Igaunijas Kinematogrāfistu asociācijas un Lithuanian Shorts.

"Baltic Film Skills nav tikai informatīvs rīks, bet arī resurss filmu profesiju standartizēšanai, cerot, ka mūsu kopīgā darba un pieredzes rezultātā Baltijas kino industrija kļūs vienotāka un varēs darboties efektīvāk," skaidro Tallinas Universitātes Baltijas Filmu un mediju skolas pārstāve Birgita Rozenberga (Birgit Rozenberg). "Mūsu mērķis ir filmu producentiem radīt vienotu izpratni par katras profesijas atbildībām filmēšanas laukumā, tādējādi atvieglojot darbu Baltijas kino profesionāļiem."

"Standartizējot katras profesijas atbildības un darba aprakstus, mēs ne tikai uzlabojam pārrobežu sadarbību starp Latviju, Igauniju un Lietuvu, bet arī radām precedentu tāda veida starptautiskai sadarbībai kino jomā," komentē Daiga Livčāne, producente un docente LKA Nacionālajā Filmu skolā. "Stāsts ir par to, ka mēs veidojam vienotu izpratni par dažādu profesiju atbildībām un gribam, lai filmu profesionāļi sāk sarunāties vienā valodā. Tas nepieciešams turpmākai un veiksmīgai industrijas attīstībai gan reģionā, gan globāli."

"Ar Baltic Film Skills mēs vēlamies palīdzēt nozares jaunpienācējiem uzveikt mītus par darbu filmēšanas laukumā un dot viņiem skaidru priekšstatu par to, cik dažādas profesijas ir iesaistītas filmas tapšanā un kā viss sarežģītais mehānisms kopā darbojas. Skaidra izpratne par to, kas sagaida, ir ļoti svarīga ikvienam, kurš sapņo par ienākšanu kino nozarē," Vītauts Dambrausks (Vytautas Dambrauskas), Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas Filmu un TV departamenta vadītājs. "Detalizētie apraksti un citi resursi, kas pieejami mājaslapā, ne vien izglītos, bet, cerams, arī iedvesmos jaunpienācējus nozarē, objektīvi informējot par iespējām un dažādajiem karjeras ceļiem, ko iespējams izvēlēties filmu ražošanā."

Projekta mājaslapa www.balticfilmskills.com piedāvā detalizētu informāciju un videostāstus. Saturs ir pieejams angļu, latviešu, igauņu un lietuviešu valodā.

Vairāk informācijas: www.balticfilmskills.com.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja