Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Maza nācija – liela animācija. Azerbaidžānā notiek Latvijas animācijas festivāls

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku 15. novembrī atklāts pirmais ārvalstu animācijas filmu festivāls šajā valstī – Latvijas animācijas nedēļa Maza nācija – liela animācija/A Small Nation – Big Animation

Festivālu rīko Latvijas vēstniecība sadarbībā ar Azerbaidžānas kinoteātri Park Cinema, atklāšanā piedalījās režisors Vladimirs Leščovs un tika demonstrētas viņa filmas.

Festivālā Azerbaidžānas kinoskatītāji tiek iepazīstināti ar tradīcijām bagāto un daudzveidīgo Latvijas animāciju gan bērnu, gan pieaugušo auditorijai. 16. novembrī notika Vladimira Leščova meistarklase Azerbaidžānas animācijas profesionāļiem un kinointeresentiem. Festivāla programmā iekļautas septiņas Vladimira Leščova filmas – Elektriķa diena (2018), Gaidot Jauno gadu (2016), Lietus dienas (2014), Spārni un airi (2009) un citas.

Latvijas animācijas festivālā tiks izrādītas vairākas pilnmetrāžas filmas – Edmunda Jansona Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi (2019), Ginta Zilbaloža Projām (2019) un Rozes Stiebra Saule brauca debesīs (2018). Jaunākā suņumeitenes Lotes piedzīvojumu filma Lote un pazudušie pūķi (2019) ir daļa no filmu studijas Rija piedāvājuma, ko papildina arī speciāls īsfilmu seanss – Signes Baumanes Veterinārārsts (2005), Agneses Aizpurietes Trakā lapsa un citas. Atsevišķā seansā tiks demonstrētas studijas Atom Art īsfilmas – Reiņa Pētersona Ursus (2011), Edmunda Jansona Bize un Neguļa (2017), Kora turneja (2012) u. c., pārstāvēta arī studija Animācijas brigāde.

Programmā ir retrospektīvi seansi, kas iepazīstina ar Latvijas animācijas klasiku, ko pārstāv vecmeistara Arnolda Burova filmu izlase (60.–70. gadu filmas, ieskaitot slaveno Si-si-dra) un seanss, kas veltīts plastilīna animācijas speciālista Nila Skapāna piemiņai. 

Festivāls notiks līdz 21. novembrim. Iniciatīvas pamatā ir programma, kas veicina Latvijas simtgades publisko diplomātiju ārvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja