Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pirmizrādi piedzīvos Nila Skapāna animācija Es gribu redzēt rūķīšus

29. februārī plkst. 18 kinoteātrī Splendid Palace notiks labdarības animācijas filmu seanss bērniem. Seansa galvenais notikums būs režisora Nila Skapāna jaunās animācijas filmas Es gribu redzēt rūķīšus! pirmizrāde.__

Labdarības animācijas filmu programmā tiks demonstrētas arī vairākas citas Nila Skapāna animācijas filmas, kas tapušas Jura Podnieka studijā, - Burvīga diena, Redzi, Trusi?... tētis brauc uz Londonu!, Puslācis, Pavasaris.

Lai animācijas filmu programma vienotu dažādus skatītājus un palīdzētu kļūt par notikumu arī bērniem ar īpašām vajadzībām, labdarības seanss tiek organizēts  kinoteātrī Splendid Palace, kas ir aprīkots, lai tajā varētu iekļūt arī cilvēki ar ratiņkrēsliem. Visus skatītājus pirms seansa sveicinās arī pats Nils Skapāns un viņa kolēģi, kā arī filmas Es gribu redzēt rūķīšus! galvenā varone Vanesa.

Filma Es gribu redzēt rūķīšus! ir optimisma un dzīvesprieka pilnās Vanesas stāsts par pirātu meiteni un teiksmaino rūķu zemi šokolādes kalna pakājē. Filmas tapšanu ir iedvesmojis savulaik žurnālā Patiesā dzīve publicētais raksts par neredzīgu meiteni Vanesu. Es gribu redzēt rūķīšus! ir pirmā animācijas filma, kas pieaugušajiem palīdz ar bērniem runāt par to, cik cilvēki mēdz būt atšķirīgi, un kas ir lietas, kas mūs visus vieno. Nila Skapāna filmas mīl bērni arī citur pasaulē, un Nils Skapāns ir līdz šim vienīgais Latvijas režisors, kas par animācijas filmu bērniem ir saņēmis Berlīnes filmu festivāla balvu.

Es gribu redzēt rūķīšus! ir veltījums bērniem, kas pasauli spiesti uztvert citādāk, kā arī sabiedrībai kopumā, jo ļoti daudziem no mums trūkst mākas dzīvot līdzās šādiem cilvēkiem. Ar šo pasākumu filmas radošā komanda vēlas apliecināt to, ka sabiedrības integrācijas jautājumi un labdarība nav tikai Ziemassvētku laika aktualitāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja