Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Latvian Voices Kalnciema kvartālā prezentēs savu pirmo klausāmgrāmatu

"Uzstājoties ārvalstīs, īpaši citos kontinentos, klausītāji vienmēr interesējas, kāda izskatās zeme, kuras kultūras mantojumā ir tik skaistas, krāsainas un daudzveidīgas tautasdziesmas. Tas iedvesmoja mūs izveidot klausāmgrāmatu Sounds of Latvian Nature (Latvijas dabas skaņas)," stāsta Laura Leontjeva, viena no vokālās grupas _Latvian Voices _dalībniecēm.

Savu pirmo klausāmgrāmatu viņas cels priekšā jau šovakar, 10. jūlijā, īsi pirms saulrieta plkst. 22 koncertā Kalnciema kvartālā Rīgā. Klausāmgrāmatā iekļauts Latvian Voices mūzikas albums ar krāšņākajām latviešu tautasdziesmām un īsta grāmata ar fotogrāfijās tvertām Latvijas dabas ainavām. Caur unikāliem fotomirkļiem saules ritumu dabā ataino latviešu fotomākslinieki Andris Eglītis un Jānis Mednis, savukārt pašu Latvian Voices dalībnieču veidotās latviešu tautasdziesmu apdares ļaus sajust latviešu folkloras dziļās un maģiskās saknes.

Laura stāsta, ka ideja radusies 2012. gadā koru olimpiādes laikā Sinsinati ASV, kur klausītāji no dažādiem kontinentiem taujāja, kā izskatās valsts, kurai ir tāda tautasdziesmu bagātība. Pakāpeniski kopīgi radusies koncepcija parādīt īpašo, kas mums Latvijā ir. "Diskutējām, bet atbilde izrādījās ļoti vienkārša. Pie mums ir viskrāsainākie gadalaiki, turklāt visi četri - tāda ekstra! Sākām meklēt fotogrāfus, kuru darbi atainotu mūsu ieceri. Pateicoties Andrim Eglītim, man atklājās cita Latvija - tik dažāda, spilgta un krāsaina, tas man pašai bija liels emocionāls pārdzīvojums. Savukārt Jānis Mednis ļoti jūt latvisko." Laura Leontjeva izstāsta, ka jaunais, nu jau ceturtais Latvian Voices CD piestiprināts uz vāka reāli taustāmai, īstai, Jelgavas tipogrāfijā nodrukātai grāmatai. "Šī ir mūsu sajūta. Gan fotogrāfijas, gan mūzika sakārtotas cauri gada ritam: četri saulgrieži, četri krāsaini gadalaiki, unikālas etnogrāfiskās zīmes un raksti. Klausāmgrāmatas centrā ir Saule - mūžīgās dzīvības, gādības simbols - un Latvian Voices - septiņas saules meitas." Laura cer, ka šis ir sākums, lai taptu vesels klausāmgrāmatu cikls.

Kā Rīgas - 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas - muzikālais simbols un muzikālās vēstneses Pasaules koru olimpiādei, kas pašlaik, līdz 19. jūlijam, norisinās Rīgā, Latvian Voices uzstāsies olimpiādes zvaigžņu koncertā Latvijas Nacionālajā operā 16. jūlijā plkst. 20, kopā ar slaveno britu a cappella grupu The King's Singers un pašmāju Xylem trio. Katrs sniegs savu programmu, bet beigās kopā pirmatskaņos speciāli visiem trim ansambļiem rakstītu Ērika Ešenvalda jaundarbu. Tajā skanot gan latviešu tautasdziesmas, gan britu mūzikas paraugi. Latvian Voices dziedātājas ir arī diriģentes un ar saviem koriem piedalīsies olimpiādes koru konkursos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja