Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Aci pret aci ar īstām mūzikas uzvarām. Festivālā Artissimo – pianisma ģēnijs un citas zvaigznes

Mūzikas festivāls Artissimo, ko rīko Hermaņa Brauna fonds, no 11. līdz 14. augustam Dzintaru koncertzālē pulcēs gan izcilus meistarus, gan jaunās zvaigznes

Koncertsēriju 11. augustā plkst. 16.00 ieskandinās jauno izpildītāju programmas Avanti dalībnieki Ilva Eigus (vijole), Anna Marija Kubecka (klarnete), Daniils Mickevičs (klavieres), Sonja Misiņa, Jakovs Šaldovs un Mārtiņš Stārostnieks (sitaminstrumenti). Plkst. 19.00 – pasaulslavenās amerikāņu a cappella grupas The New York Voices vieskoncerts. 14 Grammy un Zelta albumi ir tikai neliela daļa no balvām, kuras grupai piešķirtas tās vairāk nekā 35 gadus ilgajā vēsturē. Džezs, pops, crossower – viņi var visu, un jaunais albums Reminiscing in Tempo pierāda, ka šai četrotnei – tenoram Dārmonam Mīderam, baritonam Pīteram Eldridžam un soprāniem Lorenai Kinhanai un Kimai Nazarjanai – joprojām ir, ko teikt.

Īpašs notikums Artissimo festivāla vēsturē ir veseli divi izcilā pianista Grigorija Sokolova koncerti. "Klavieru Olimpa virsotnē ir jābūt vienam. Grigorijs Sokolovs tur nesatiks kolēģus pianistus. Bet šajā augstumā notikušas viņa personīgās tikšanās ar visiem nemirstīgajiem radītājiem..." par pianistu rakstīja Die Welt. "Grigorijs Sokolovs īstenībā nespēlē klausītājiem. Un pat ne sev. Bet tikai mūzikai, vienīgi tai," – tā Le Temps. Ģeniālais pianists solokoncertos Dzintaru Mazajā zālē 12. augustā plkst. 19.00 un 13. augustā plkst. 17.00 spēlēs Baha, Šopēna un Šūmaņa darbus.

Nav daudz tik talantīgu un drosmīgu trompetistu, kuri spēj izcili izpildīt jebkuru mūziku – no Vivaldi līdz kinomūzikas grandam Nino Rotam. Šāds trompetists ir francūzis Romēns Lelē, kurš ar savu sekstetu uzstāsies Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē 13. augustā plkst. 20.00. Romēns Lelē ir īsts mūzikas avantūrists, kurš nemitīgi paplašina redzesloku. Tas novērtēts ar Grammy balvai līdzvērtīgu atzinību Francijā – prēmiju Victoires de la Musique. 2010. gadā viņš izveidoja savu sekstetu ar neparastu sastāvu: stīgu kvintets un trompete. Jūrmalā sekstets atskaņos savu slaveno programmu Face to Face, kurā aci pret aci tiekas Bahs un Gēršvins, Vivaldi un Bernsteins, Paganīni un Čaplins.

Festivāla Artissimo noslēgums 14. augustā plkst. 19.00 būs ritmisks un skaļš, jo pie mums atgriežas japāņu taiko bundzinieku grupa Taiko Drummers. To izveidojis un vēl šobrīd vada Dzjodzi Hirota, kurš spēlē ne tikai lielvēdera bungas, bet arī japāņu flautu, sacer mūziku un dzied. Viņš ir skaņu celiņa autors piecām dokumentālajām filmām, kas radītas Lielbritānijā, Japānā, ASV un Itālijā, viņa mūzika skan arī Mārtina Skorsēzes filmā Klusēšana. Hirota dzīvo Anglijā un ir viens no world music līdera Pītera Geibriela tuvākajiem līdzgaitniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja