Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Jaunie režisori un Radio kora grupa koncertizrādē par Marģera Zariņa romānu "Vienas vasaras stāsti"

Festivāla "Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2010" (LJMD) koncerts - izrāde "Vasaras stāsti" otrdien, 9.martā, plkst.19 Spīķeru koncertzālē sola īpašu intrigu, jo līdzās Latvijas Radio kora grupai, kas arvien piedāvā visaugstāko vokālo kvalitāti, pasākumu bagātinās neformālā Latvijas Kultūras akadēmijā studējošo jauno režisoru apvienība "Telēķis ar panĶokiem", informēja festivāla producente Austra Savicka.

Kas viņi ir un ko viņi darīs? To atliekot vien uzzināt, atnākot uz Spīķeru koncertzāli. "Skaidrs ir viens – par jaunajiem režisoriem gādību uzņēmusies režisore Māra Ķimele un koncertizrādē sola reibināt publiku ar vasaras smaržām, garšām un tveici, kā arī uzburt muzikālas vīzijas," stāsta A.Savicka.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs Kristaps Pētersons, stāstot par šo koncertizrādi, norāda uz tās saistību ar festivāla centrālās personības - XX gs. komponista un rakstnieka Marģera Zariņa romānu "Vienas vasaras stāsti". "Mums ļoti gribējās uztaisīt koncertu par šo romānu. Tomēr, to veidojot, komponisti saskārās ar nepārvaramiem šķēršļiem – nācās lūgt talkā cilvēkus, kuri zina, kā ar stāstiem rīkoties. Ar atvieglojuma nopūtu uz lūpām nodevām pasākuma rīkošanu jauno režisoru apvienības "Telēķis ar panĶokiem" ziņā. Būs ļoti interesanti.”

Šajā koncertizrādē skanēs Sabīnes Ķezberes, Artura Maskata, Marģera Zariņa un Andra Vecumnieka mūzika. Tās izpildījumā Latvijas Radio kora grupu bagātina mecosoprāns Antra Bigača un pianiste Agnese Egliņa.
Ar pilnu festivāla programmu iespējams iepazīties mājas lapā www.komponisti.lv/ljmd. Biļetes ir pārdošanā Biļešu paradīzes kasēs vai interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Studentiem un skolēniem – 50% atlaide!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja