Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LNSO aicina uz koncertiem Lielajā ģildē pirms tās renovācijas uzsākšanas

2022. gada februārī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) uz diviem gadiem pametīs savas mājas – Lielo ģildi – ēkas rekonstrukcijas darbu dēļ. Klausītāji tiek aicināti uz septiņiem īpašiem LNSO koncertiem, kas līdz februāra beigām notiks Lielajā ģildē

Pirmais no šiem koncertiem – Sibēliusa Pirmā un Rahmaņinova Otrais – notiks 14. janvārī plkst. 19. Tajā LNSO diriģenta Tarmo Peltokoski vadībā atskaņos Riharda Vāgnera operas Tanheizers uvertīru, Žana Sibēliusa Pirmo simfoniju un Sergeja Rahmaņinova Otro klavierkoncertu. 

Diriģents Tarmo Peltokoski 21 gadu vecumā jau ir kļuvis par pasaulē zināmu uzlecošo zvaigzni. 2018. gadā fonds Pro Musica nosauca Tarmo Peltokoski par gada jauno mūziķi. Pie LNSO pults viņš stāsies pirmo reizi. Solo Rahmaņinova klavierkoncertā spēlēs Latvijas klausītāju iemīļotais Londonā dzīvojošais krievu pianists Antons Ļahovskis.

LNSO nav aizmirsis par jaunākajiem klausītājiem un gada otrajā notikumā aizraus ar muzikālu uzvedumu, kas priecēs ne tikai jauniešu, bet arī pieaugušo skatītāju iztēli. 16. janvārī plkst. 18 LNSO mūziķi kopā ar teātra apvienību Esarte iepazīstinās jauniešus ar Viljama Šekspīra lugas Otello notikumiem, izmantojot ikdienā pazīstamus objektus. Aktieri objektiem piešķirs citādu nozīmi, aicinot likt lietā iztēli un paskatīties citādi uz šķietami ierastiem priekšmetiem. Otello stāsts skatītājus ieraus dziļas mīlestības, intrigas un nāvējošas greizsirdības līkločos. Šī būs no 2021. gada 26. oktobra pārceltā izrāde. Izrādes režisors Elmārs Seņkovs, komponists Ernests Mediņš.

20. janvārī plkst. 19 LNSO aicina skatītājus ļauties eiropeiskām skaņām koncertā Portreti. Oskars Bokanovs un Tommāzo Pratola, kur satiksies divu LNSO instrumentu grupu koncertmeistari, kas vienojušies kameransambļos ar meistarīgiem pianistiem. Pirmajā daļā flautists Tommāzo Pratola muzicēs kopā ar pianisti Agnesi Egliņu, savukārt otrajā daļā saspēlēsies kontrabasists Oskars Bokanovs un pianists Rihards Plešanovs. Mūziķi apburs klausītājus ar franču, itāļu un čehu mūzikas melodijām. Programmā iekļauti arī LNSO rezidējošā komponista Andra Dzenīša opusi.

10. februārī plkst. 19 koncertā Četri kadri LNSO mūziķi kopā ar koncerta idejas autori pianisti Elīnu Bērtiņu klausītājus apburs ar kontrastiem. Mūziķi sola aizraut publiku ar Albāna Berga mistiskumu, Bendžamina Britena filosofiskumu, Tomasa Demengas svaigumu un Nino Rotas šarmu.

11. februārī plkst. 19 LNSO aicina ļauties krievu romantiķa Pētera Čaikovska, franču impresionista Kloda Debisī un XX gadsimta ungāru un amerikāņu komponista Mikloša Rožas melodijām koncertā Čaikovskis, Debisī un Rubiķis. Koncertā piedalīsies vijolniece Eva Bindere un čelliste Kristīne Blaumane, pie diriģenta pults – Ainārs Rubiķis. 

Pēdējais koncerts pirms rekonstrukcijas notiks 17. februārī plkst. 19 – Lielajā ģildē notiks jauniešiem un klasiskās mūzikas iesācējiem veltītā cikla Simfoniskais hits ar Goran Gora pasākums Grīga klavierkoncerts un Norvēģu dejas, kas iepazīstinās ar Edvarda Grīga daiļradi. 

LNSO piedāvā iegādāties ziemas abonementu, kas par draudzīgāku cenu ļaus apmeklēt 20. janvāra, 11. un 17. februāra koncertus. 

Šo ceturtdien, 30. decembrī, LNSO sveiks klausītājus gadu mijā ar Vecgada koncerta translāciju – tas plkst. 19 tiešraidē būs bez maksas skatāms orķestra YouTube kanālā, TV4, kā arī dzirdams LR3 Klasika. 31. decembrī plkst. 23.15 koncerta ierakstu varēs noskatīties TV4.

Biļetes uz LNSO jaunās sezonas koncertiem var iegādāties Lielās ģildes kasē un Biļešu paradīzes tīklā.

Informācija: www.lnso.lvwww.facebook.com/LNSO.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja