Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

No Mashina vremeni līdz Lucky Love. Festivāls Laima Rendezvous Jūrmala atdzimis iespaidīgā mērogā

Festivālā Laima Rendezvous Jūrmala 2024 uzstāsies 45 mākslinieki no 14 valstīm – pasaules mēroga zvaigznes, jauni izpildītāji un publikas iemīļoti vietējie dziedātāji. Katrs no trim 26.–28. jūlija vakariem piedāvā vairāk nekā desmit izpildītāju priekšnesumus īpaši veidotā skatuves iekārtojumā

Ik vakaru uzstāsies arī pati Laima Vaikule ar draugiem un Freedom Ballet no Ukrainas.

Pirmās dienas, 26. jūlija, galvenie mākslinieki būs britu popgrupa Londonbeat, kas apvieno R&B, popmūziku un soulmūziku ar moderniem tehnoritmiem (atcerieties dziesmu I’ve Been Thinking About You!). Pirmais koncerts arī šogad ir veltīts Ukrainas atbalstam, dodot vārdu pazīstamiem Ukrainas māksliniekiem: Maksam Barskiham, Verkai Serdjučkai, Aleksejevam, Annai Butkevičai, Nastjai Kamenskihai, Ulianai Olhinai un Marijai Maksakovai. Viņiem piebiedrosies ungāru dziedātājs Dans Baurins, kā arī Igaunijas zvaigzne Uku Suviste. Uzstāsies arī Normunds Rutulis, Jānis Stībelis, Igo un Grēta.

Sestdienas, 27. jūlija, galvenie mākslinieki būs leģendārā rokgrupa Bi-2. Lai gan grupa Laimas Vaikules festivālā uzstāsies pirmo reizi, Latvijas publikai tā ir pazīstama.

Pēc sensacionālās uzvaras Eirovīzijā pirmo reizi Latvijā ieradīsies Nemo. Viesosies arī SunStroke Project no Moldovas, apburošā Elina Nečajeva, Vadims Viks no Igaunijas, ukraiņu izcelsmes kanādiešu vijolnieks Vasils Papadiuks, Izraēlas indie pop grupa Ice Hokku un Elizabete Zaharieva no Bulgārijas, kā arī Ukrainas Goda mākslinieks Nikolajs Trubačs un patlaban ASV dzīvojošais Makss Pokrovskis. Latviju pārstāvēs Ivo Fomins, Jānis Stībelis, Normunds Rutulis, Aija Andrejeva, Patrisha un Dināra Rudāne.

Festivāla noslēgumkoncertā 28. jūlijā galvenais mākslinieks būs Andrejs Makarevičs, leģendārās rokgrupas Mashina vremeni līderis jau 55 gadus un autors lielākajai daļai no tās 600 dziesmām. A. Makarevičs uzstāsies kopā ar festivāla orķestri un dziedās visiem zināmas dziesmas.

Laimas īpašais svētdienas viesis būs ekstravagantais Lucky Love, kuru mēdz dēvēt par mūsdienu Frediju Merkuriju. Ne tikai vizuālā līdzība ar leģendāro Queen solistu, bet arī dzīves filozofija padara viņu tik īpašu. Mākslinieks, kurš piedzimis bez vienas rokas, sniedz iedvesmu un atbalstu cilvēkiem ar invaliditāti.

Svētdienas koncertā uzstāsies slavenā Gruzijas māksliniece Nino Katamadze un citi mūziķi. Būs arī Intars Busulis, Jānis Stībelis, Normunds Rutulis, Markus Riva, kā arī Musiqq, Citi zēni un Marija Naumova.

Koncertu sākums plkst. 19.00. Atlicis vien nedaudz biļešu, un tās jāmeklē interneta vietnē bilesuserviss.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja