Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

No saullēkta pludmalē līdz flamenko baletam. Krāšņus koncertus 13.–20. jūlijā piedāvās Jūrmalas festivāls

Ikvasaras Jūrmalas festivālā Dzintaru koncertzālē no 13. līdz 20. jūlijam programmā savīsies klasika, senatne, džezs un opera

Vispirms Nakts koncertā 13. jūlijā uzstāsies viens no ietekmīgākajiem britu džeza mūziķiem, pianists, komponists un aranžētājs Džūlians Džozefs ar savu trio, kurā muzicē Marks Mondezīrs (sitaminstrumenti) un Marks Hodžsons (kontrabass). Skanēs džeza klasikas standartu un paša Džozefa oriģinālkompozīciju izlase.

Neaizmirstamu klausīšanās pieredzi sola Elbas filharmonijas galvenās ērģelnieces Ivetas Apkalnas tradicionālais Saullēkta koncerts 14. jūlija rītausmā. Viņa muzicēs arī ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un somu diriģentu Olli Mustonenu 17. jūlijā, atskaņojot Fransisa Pulenka Koncertu ērģelēm, timpāniem un stīgām. Programmā arī uvertīra Džoakīno Rosīni pēdējai operai Semiramīda, Žana Sibēliusa simfoniskā poēma Somija un Septītā simfonija.

Festivāla atklāšanas koncertā 15. jūlijā Liepājas simfoniskais orķestris, diriģents Guntis Kuzma, vijolniece Kristīne Balanas un pianists Džūlians Džozefs spēlēs XX gs. amerikāņu zelta klasiku, kā arī spāņu, rumāņu un čigānu tautas mūzikas iedvesmotus Eiropas komponistu darbus. K. Balanas izvēlējusies Morisa Ravela spožo vijoļrapsodiju Čigāniete un Pablo Sarasates Fantāziju par Karmenas tēmām, Dž. Džozefs – Džordža Gēršvina Rapsodiju blūza stilā. Skanēs arī Leonarda Bernsteina Simfoniskās dejas no mūzikla Vestsaidas stāsts, Džordžes Enesku Pirmā rumāņu rapsodija un intermēdijas no Heronimo Himenesa sarsuelas Luisa Alonso kāzas. Tbilisi Operas un baleta teātra vīru ansamblis Suļiko 16. jūlijā viesosies ar gruzīnu tradicionālās daudzbalsības dziedājumiem, programmā arī gruzīnu romances un pilsētas folkloras melodijas.

Koncertā Dzimuši Latvijā, kurš notiks 18. jūlijā un kuru, kā arvien, diriģēs Ainārs Rubiķis, līdzās festivāla goda māksliniekam tenoram Aleksandram Antoņenko, vijolniecei Kristīnei Balanas un mūziķim Jānim Šipkēvicam – šīgada Hansa Gābora Belvederes operdziedātāju konkursa fināliste un visjaunākā dalībniece Etīna Emīlija Saulīte, jaunais sitaminstrumentālists Emīls Lisovs, vokāliste, multiinstrumentāliste Una Daniela. Barselonas flamenko balets 19. jūlijā piedāvās dejas uzvedumu Karmena, modernā un enerģiskā skatuves valodā apvienojot flamenko tradicionālās saknes ar džeza mūziku un laikmetīgo baletu.

Jūrmalas festivālu 20. jūlijā vainagos Galā koncerts, kurā skaistākās operu un operešu melodijas izdziedās tenors Aleksandrs Antoņenko, soprāns Inga Kalna, vācu mecosoprāns Doroteja Bīnerte un itāļu bass Vitorio de Kampo, pie diriģenta pults stāsies Andrijs Jurkevičs  no Ukrainas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja